úterý 25. července 2017

Zimostráz buxus

V Česku je hojně pěstován jako okrasná dřevina. Aby buxus ( zimostráz ) zůstal stále zelený, nemusíte ho přemalovávat, stačí si přečíst náš návod k pěstování. Nezapomněli jsme ani na škůdce a. Béžoví motýli s tmavě hnědými okraji křídel. Zimostráz obecný je mimořádně vhodný pro tvorbu nižšího stálezeleného živého plotu.


Jenže jejich housenky jsou novým strašným morem pro buxusy neboli zimostrázy.

Buxaceae – zimostrázovité. Již v antice zimostrázy zdobily římské dvory a venkovské statky, v našich podmínkách bezpečně přezimuje. Rozhodnete-li se využít této jeho vlastnosti, uvědomte si, že jakmile jej jednou sestřihnete do určitého tvaru, musíte ho už udržovat pravidelně, jestliže nechcete, aby vypadal jako koště.


Pokud nechcete přijít o svůj buxus , začněte pravidelnou prohlídkou keřů. Tu byste měli provádět v době, kdy jsou tito škůdci aktivní, v našich podmínkách od března do října. Doporučujeme čas od času věnovat keřům buxusu zvýšenou pozornost.


Možná zjistíte, že i vaše buxusy jsou plné bílých vlákének, jen jste si jich. Buksus ( buxus ) pěstování. This feature is not available right now.

Zimostráz je vděčný i za tekuté přihnojení, ale musí se zalévat roztokem silně zředěným a za deštivého počasí. Pokud má hojnou výživu, snese i velmi hluboký řez, neboť raší (stejně jako tis) ze spících oček, takže si plot z něho snadno zahojí i díry vzniklé zlomením nebo odumřením některých větévek. Z oblastí kolem Středozemního moře, Malé Asie a pravděpodobně i. Svoje místo si najde především v exteriéru před vchodovými dveřmi, jako živý plot, různě tvarovaný keřík nebo také v interiéru přímo v květináči. V České republice se pěstují zejména dva zástupci a to zimostráz vždyzelený ( buxus sempervirens ) a zimostráz malolistý ( buxus microphylla ). Zimostráz (Buxus) je rod vyšších dvouděložných rostlin z čeledi zimostrázovité.


Zahrnuje asi 1druhů a je rozšířen porůznu v Evropě, Asii, Africe i Americe. Zimostrázy jsou stálezelené keře a stromy s jednoduchými kožovitými vstřícnými listy a nenápadnými květy. Pro zimostráz vždyzelený (buxus sempervirens) neboli krušpánek je zavíječ zimostrázový nejvážnější hrozba, které může vést až k jich totální likvidaci těchto rostlin. Proto je potřeba boj s tímto škůdce nepodcenit a začít s ním hned. Buxus patří do čeledi zimostrázovité.


Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Buxus, buksus nebo také zimostráz – tři různé názvy pro jedinou rostlinu, která je typická svými drobnými zelenými listy. Jedná se o keře, které můžete tvarovat do různých tvarů.

Pokud nejste profesionál, zřejmě se vám nepodaří tvary lidské či zvířecí postavy, nicméně i tak můžete upravit svůj buxus na zahradě na velice atraktivní podívanou. Poradíme vám, jak na to. Lidový název pro buxus „krušpánek“ pochází pravděpodobně z Valašska. Tato odrůda buxusu byla objevena v osmdesátých letech minulého století v zámeckém parku Herrenhausen v německém Hannoveru. Využití: Zimostráz vždyzelený má nažloutlé roztroušeně pórovité dřevo bez jádra.


Je jemně vláknité, jedno z nejhustších dřev Evropy. Používalo se už od dob neolitu jako materiál pro četné výrobky. Sloužilo k výrobě hudebních nástrojů (flétny, klarinety, hoboje, fagoty), ozdobných krabic, hřebenů, tabatěrek, kalamářů, dýmkových hlaviček, židlí, stojanů, různých ozdobných předmětů, dřevorytů, tkalcovských člunků apod. Zimostráz neboli buxus je jedovatý nejen pro člověka, ale i pro koně, skot, psy a vepře, rostlina totiž obsahuje alkaloid buxin, který po.


Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky