pondělí 24. července 2017

Vysoké záhony

Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen! Schnell und einfach zu nutzen.


Já mám vysoké záhony sestavené nasucho z vybouraných cihel.

Jeden bude letos v provozu už šestým rokem. Vznikl z nutnosti v místě, kde jsou v zemi staré základy a nic by tam nerostlo. Takhle mám pěknou úrodu cuket a dýní.


Každým druhým rokem ale musím doplňovat organickou hmotu, dost se sesedá. A taky víc zalévat i když záhon mulčuji. Bücher (Fremdsprachig) Wählen Sie die Abteilung aus, in der Sie n möchten.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Snadno se staví, přinášejí vysoké výnosy nebo poslouží jako okrasné záhony, poutající pozornost. V publikaci naleznete všechno, co potřebujete o vysokých záhonech vědět - od výběru místa a stavby až po osazení rostlinami a péči o ně. Na vzdálenost natažené ruky. Jak je vidět, zdraví, soběstačnost, samozásobitelství, nejsou jen chiméry. Pokud již máme plán, jak budou záhony vysoké , široké a dlouhé, v první etapě připravíme místo, kam je umístíme.


Záhony opatřené ochranným nátěrem mají delší životnost. Pro pěstování ve vyvýšeném záhonu je výhodné zvolit organický substrát s kokosovým vláknem , který dobře zadržuje vodu a vlhkost, což je obzvlášť důležité u vysokého záhonu. V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady. S našimi projekty porostete. Stěny záhonu ( vysoké cm) jsou z desek Cetris, z vnitřní strany chráněných silným igelitem a spojených impregnovanými latěmi.


Stěny pod úrovní země jsou kvůli zmíněným škůdcům chráněny pletivem s malými oky. Produkty konvenčnej agronómie - naše potraviny, dostupné v bežných obchodoch a hypermarketoch, podliehajú zákonu, ktorý hovorí o tom, že potraviny musia byť zdravotne nezávadné. Nákup bez rizika: dní na vrátenie.


Vysoké záhony z recyklátu. Předtím, než začnete budovat své záhony , vyberte pro ně správné umístění ve vaší zahradě. Pareniská a vysoké záhony výhodne v Eshope HORNBACH.


Nejlepší místo pro vyvýšené záhony je oblast s dostatečným slunečním zářením.

Ujistěte se, že plocha je zbavena hornin, jílovité půdy, písku a dalších špatných podmínek. Stavby mohou být i víceúrovňové, výška je vždy v násobcích 100mm plus 50mm ukončující profil. Vyvýšené záhony a truhlíky Náš jedinečný systém umožňuje stavět jakékoliv půdorysové tvary v násobcích 75mm. Skvěle se jim v nich totiž daří. Je tomu tak především díky speciální struktuře vnitřních vrstev, které poskytují vyrovnanější, teplejší mikroklima a zajišťují lepší zásobování vodou i živinami.


Navíc je jejich obdělávání snazší, než u běžných záhonů - není nutné se k rostlinám ohýbat. Zděnou zídkou z cihel nebo kamenů, suchou kamennou zídkou, betonovými zahradními prvky, dřevem v podobě prken, hranolů. Už je to celkem dlouho, co jsem se na těchto stránkách zabýval stavbou vysokých záhonů.


A jako už je mým zvykem, záležitost jsem neuzavřel, protože bylo. Vyvýšené záhony mohou vyčnívat nad terén pouze několik centimetrů, ale také mohou sahat až do výše pasu – podle potřeby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky