středa 26. července 2017

Dešťová nádrž

Filtrační šachta na dešťovou vodu před nádrž. Zachycuje nečistoty a listí před vtokem do nádrže. Speciálně konstruovaná nádrž plochého tvaru určená k instalaci v problémových lokalitách, např. Dešťová voda je vhodná především na toalety, úkli praní, údržbu zeleně atd.


Podle velikosti a charakteru objektu je možné pro akumulaci dešťové vody využívat různé typy zařízení.

Zatímco pro rodinné domy jsou vhodné monolitické plastové nádrže, pro větší objekty lze řešit akumulační nádrž obalením vsakovacích bloků do hydroizolační fólie. Nádrž není vhodná do míst se statickým zatížením. Slouží k uchování dešťové vody například pro mytí vozu, údržba zeleně, splachování toalety.


Dále se využívá na splachování toalety, mytí auta či úklid. Někteří ji používají i na praní prádla. Na jednu stranu je voda měkčí a neobsahuje chlór.


Na druhou stranu si musíme uvědomit, že dešťovka stéká i po střechách a protéká okapem, kde může být obarvena (například mechem).

Realizovat můžete betonovou nádrž, stejně jako si můžete pořídit plastovou nádrž, která je kompletní a hned ji můžete začít využívat. Nádrž na dešťovou vodu lze instalovat jak nad zemí, tak pod zemí. Nejdříve si ale vysvětlíme, kde a za jakých podmínek lze dešťovou vodu využívat. Slouží pro skladování užitkové vody k jejímu dalšímu použití např. Akumluační nádrž je instalována pod zemí a stéká do ní dešťová voda ze střechy a zpevněných ploch.


Voda z akumulační nádrže se dá použít nejen na zalévání zahrady, ale také v domě jako užitková voda pro WC, praní a všude tam, kde není nutno používat vodu pitnou! Dešťová nádrž má za úkol pojmout část dešťového průtoku a ochránit níže položené stoky před přetížením. Nádrž má dva samostatně ovládané přítoky, které zajišťují přivedení vod do nádrže až v okamžiku, kdy dojde k zaplnění níže položené akumulační části stoky F. Nad jedním z přítoků je v oploceném areálu umístěn obslužný domek. Díky ní ušetříte nemalé peníze za vodu z vodovodu a ještě prospějete přírodě. Pokud máte možnost u svého domu či chaty jímat dešťovou vodu do sudů nebo podzemních zásobníků, rozhodně to dělejte.


Podzemní plastová nádrž na dešťovou vodu Vám umožní efektivně využívat dešťovou vodu. Osvědčená konstrukce, 1 vodotěsnost a životnost pro několik generací. A to vše za bezkonkurenční cenu, navíc s kvalitním příslušenstvím. Betonová nádrž jako základ Jakousi hlavní nosnou součástí celého systému jímání dešťové vody je betonová nádrž.


Právě sem se dostane dešťová voda, které je sbírána ze střechy objektu.

Nádrže na dešťovou vodu za bezkonkurenční ceny. Doprava po celé ČR, vše skladem, sestavy na dešťovou vodu - výhodně. K modernímu bydlení využívání obnovitelných zdrojů patří a dešťová voda je jedním z nich.


Kompletní výroba nádrže na dešťovou vodu probíhá v ČR. PLASTOVÁ NÁDRŽ NA DEŠTOVOU VODU - Jímka za super cenu. Plastová retenční nádrž pro obetonování nádrž 15m3. Zalévání dešťovou vodou je výhodné nejen z ekonomického hlediska, ale dešťová voda se navíc hodí pro zálivku více než voda pitná díky svému chemickému složení.


Navíc neobsahuje agresivní chlor. Mimo to se uvádí, že se při zalévání dešťovou vodou rostliny zároveň hnojí dusíkem. Elegantní a extrémně stabilní dešťová nádrž.


Závitové připojení jako standard. UV stabilní a odolné vůči povětrnostním podmínkám. Výpustní kohout a sběrač dešťové vody nejsou součástí dodávky nádrže. Vyberte si plastovou nádrž na vodu a další kapaliny, získáte kvalitní a esteticky zajímavý výrobek!


Kancelářské židle a křesla. Kvalitní jímky a nádrže na dešťovou vodu německého výrobce jsou určeny k zachycení vody, která pak může sloužit k použití v domácnosti nebo na zahradě. Zdaleka však nejde jen o hospodaření s vodou.


Zachycení vody z pozemku může zabránit jeho podmáčení. Ne každé podloží je schopno bezproblémově vsakovat vodu – hlavně jílovitá podloží. V takovém případě musíte vodu zachytit, jinak hrozí rizika spojené s podmáčením pozemku, a tím i vašeho obydlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky