pátek 24. dubna 2015

Co na mravence

Na podzim se setkáte s faraony, červenými mravenci, kteří netouží po ničem jiném, než se ve vašem příbytku ohřát. Jaro je zase ideální dobou pro malé černé mravence , shlukující se pod fasádou, podél oken nebo u dveří. Pro malého mravence je i malý drobek na podlaze velkým soustem, na kterém si pochutná. Pokud mravenci nenajdou u vás v bytě potravu.


Můžete si být jistí, že pokud budete dodržovat naše rady, mravenčí párty se u vás konat nebude.

Existují preparáty, které na mravence , konkrétně jejich matku, hormonálně působí tak, že ta přestane klást vajíčka a kolonie zanikne. Insekticidy je vhodné aplikovat pouze ve formě „pastiček na mravence “ – malých krabiček, kde je látka mravence přitahující a zároveň i hubící. Na mravence faraony bude nutná odborná pomoc.


Mravenci v domě představují často drsný boj – kdo s koho. Vyzkoušet na ně můžete nejen různé chemické nástrahy, přípravky, ale také přírodní lapače. Jediné, co musíte udělat, je umístit kusy slupek na všechna místa, kde jste viděli mravence.


Nasypte pepř do míst, kde mravenci vstupuj.

Co s mravenci v domě, bytě nebo na zahradě? Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní nebo třeba faraony, máme pro vás. Našli si mravenci cestu až k vám domů a potřebujete se jich zbavit? A k tomu se vám ještě na oblíbených květinách objevily mšice? Přečtěte si o tématu co na mravence babske rady.


Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších. Ten ale, na rozdíl třeba od běžných sprejů, mravence nezabije okamžitě. Funguje totiž dlouhodobě, a dá tak mravencům čas dopravit jed do vlastního mraveniště. Co dělat, když už máte mravence v kuchyni. Pokud preventivní opatření nezabrala, nezoufejte.


Zbavit se mravenců není tak těžké, jak by se zprvu mohlo zdát. Připravte svou zahradu na příchod jara. Zkuste jim nabídnout mnohem lepší alternativu, kterou zaručeně. Dobře utěsněná okna, čistota a správně uskladněné potraviny.


A pozor přitom i na truhlíky s květinami za okny.

Pokud je nechcete do domu přilákat, zbavte se mravence co nejrychleji. Zahubte mravence , kteří se uhnízdili ve spíži nebo kuchyňské skříňce. Budete muset použít lákavou jedovatou návnadu, abyste mravence , rozlezlé po domě nalákali na. Reakce na objev, že se usídlili právě u nás, bývá různá.


Jelikož její výběr nemusí být jednoduchý, podíváme se společně na to, na co se při volbě půjčky zaměřit, stejně jako na to, na co si dát pozor. Díky tomu je vysoká šance, že vyberete správně. Přitahují mravence , kteří jim nedokážou odolat. Nepatří na přímé slunce, kde rychle vysychá, špatné stanoviště poznáme podle změny barvy. Samozřejmě podle potřeby návnadu doplňujeme.


Může mít podobu sirupovitého roztoku, kašičky nebo krystalků. Přípravky jsou hořké a tak odpuzují od požití děti a domácí zvířata. Aplikační mističky se dají vymýt a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky