pátek 17. dubna 2015

Česnekové výhonky pasta

Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a dáme do lednice. Výhonky jsou skvělé v čínské kuchyni, kde například nahradí bambusové výhonky, nebo mladé fazolky. Velmi chutné jsou do salátů, ale i do gulášů, různých směsí, nebo samotné, opečené, podávané jako netradiční příloha. Právě červen je doba, kdy se česnek zaštipuje, pěstujete-li na zahradě česnek, můžete výhonky použít v kuchyni. Výhonky jsou krásně využitelné, mají sice o něco slabší intenzitu než klasický česnek, ale uděláme s nimi ještě hodně parády.


Jé to si první koho vidím používat česnekové výhonky. Tématické fráze: česnekové výhonky česneková pasta z pacibulek pesto z česnekového květu česnekové pacibulky pesto z květů česneku výhonky česneku vyhonky z cesneku pacibulky česneku česnekové výhonky v soli polévka z česnekovych výhonků pesto z česnekových květů vyhony z cesneku česneková pasta z květu pesto z pacibulek česneku česnekové pacibulky recept. Výhonky obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Výborné jsou čerstvé do salátů, pomazánek či různých past. Skvělé jsou k zapékání, ve smetanové omáčce, do guláše, dušené, nakládané.


Já zvolila tu nejjednodušší podobu, a to pasty. Výhonky totiž nejsou vůbec vláknité, ale jen příjemně křehké. Mají sladkou a mírně česnekovou chuť. Nechce to nic víc než velmi krátkou tepelnou úpravu a můžete začít kouzlit. Vyberte si ze stovek receptů na česneková pasta z výhonků česneku, které se vám budou snadno a rychle vařit.


Pak scedíme, necháme okapat. Pasta pesto z česnekových výhonků recepty, které budete milovat. Pasta ze zelených výhonků je výborná například na chleba se sádlem, na potření topinek, langošů a do nejrůznějších pomazánek.


Připravíte ji jednoduše: Zelené česnekové výhonky umyjte a umelte (nejlépe dvakrát) na masovém strojku. V červnu začíná kvést česnek a na jeho vrcholu se objevuje květenství, které se zaštipuje, aby česnek nevykvetl. Květenství tvoří malá pacibulka a zelený dlouhý výhonek. My jim doma říkáme česnekové výhonky.


Hodně zahrádkářů tyto výhonky vyhodí na kompost, protože netuší jakou dobrotu v sobě tyto zelené šlahouny skrývají. U nás se z nich dělávala omáčka, která se podobně jako koprovka podávala s vejci nebo vařeným hovězím masem. Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.


Jak si vypěstovat na balkoně nebo na zahradě medvědí česnek. Léčivé Rostliny Korn Kompost. Medvědí česnek je nenáročný, potřebu. Uzavřeme a uchováváme v lednici.


Dáme do nádoby s víčkem. Cibuli nakrájíme na jemno,smícháme s mletým masem,solí,pepřem,strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.


Když se mi do rukou dostane mladý česnek s ještě zelenými výhonky neodolám. Tu česnekovou pastu si připravím. Výhonky sloupnu z tuhé horní usychající vrstvy a umelu na nejjemnějším mlýnku.


Tinktura Česnekové výhonky je prospěšná pro normální činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu, normální činnost jater a cévní soustavy. Jay, určitě by šel, ale asi lépe česneková pasta. Tento jarní česnek už je značně problematický v tom, že ho člověk musí oloupat, aby viděl, jestli jsou hezké stroužky, některé, tak už nejsou dobré, některé přešly mrazem a jsou žluté. Proto bych asi raděj pastu. Inovativní černá zubní pasta „Polární noc“ je určena pro bezpečné bělení a hluboké čištění.


Působí efektivně díky vysoké aktivitě jejích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky