pondělí 27. února 2017

Pěstování bambusu na zahradě

Měl manželku, ale jinak všechno ostatní měl z bambusu vypěstovaného na své nádherné zahradě – tedy jídlo, z bambusu lisoval a připravoval nápoje, obydlí i jeho vybavení bylo pochopitelně bambusové, bambus ho i šatil. Dnes se například z bambusu průmyslově spřádá příze, dělají se z ní třeba ručníky. Já jsem si pořídil bambusové ponožky a trička,“ dává k lepšímu Jan Kocourek.


Jak na svilušky, aby vám nezničily všechny rostliny na zahradě i doma Velmi rychle se množí a při přemnožení způsobují značné škody a úhyn rostlin. Tihle roztoči jsou sice miniaturní, přesto umí zahrádkáře pořádně potrápit.

Jedná se Jedná se však také o rostlinu, která je s přírodními cykly a zákonitostmi spojena možná více, než kterákoliv jiná. První dva roky po vysazení musíme bambusu zajistit stálý přísun vláhy, vyhneme se ale zamokření kořenů (tato rostlina nesmí stát v bažinatém místě). V horkém létě kořeny nesmějí vyschnout, na zálivku je třeba dohlížet. Starší rostliny už kratší suché období zvládnou.


Nyní přichází do módy také pěstování bambusu na zahradě. Lidé si tuto orientální travinu na zahradě pěstují čím dál častěji. Pěstování bambusů není náročné, přesto má několik zvláštností.


Za prvé, bambusům nevadí ani tak mráz jako sucho.

Když půda v zimě zmrzne. I z doma pěstovaných bujně rostoucích bambusů můžete sklízet stébla, která najdou v zahradě i domě mnoho využití – jako opory pro popínavé rostliny, na plůtky, zástěny, treláže, píšťalky. Chutnají nejen pandám, ale i lidem.


Na půdu jsou bambusy nenáročné a rostou dobře v mírně kyselé i neutrální půdě. Nikdy nedávejte bambus na bažinatá místa. My se dále zaměříme na první kmen tj. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jinak je tomu ve Středomoří či např. Pokusme se tedy některé detaily týkající se pěstování bambusu osvětlit a poukázat na to, jak bychom měli na pěstování bambusu vlastně jít… Než koupíme rostlinu bambusu Jestliže uvažujete o nákupu rostliny bambusu , rozhodně byste měli o jeho pěstování něco málo vědět.


Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se Vám při pěstování budou jistě hodit. Pěstujeme na zahradě bambusy Kateřina Řehořová 06. Sada zahradního fóliovníku a palisády k vytvoření záhonu.


Zahradní fóliovník s plastovou palisádou má designový vzhled do tvaru pyramidy. Ideální je jak pro pěstování sadby, t. Zahrada nabízí v pěstování mnoho možností. Pěstovat můžeme nejen květiny a bylinky, ale i keře či stromy.

Další možnost se nabízí pěstování ovoce. Vypěstovat si bambus v domácím prostředí zcela určitě lze. Vyjímat se bude nejen na zahradě , ale také na balkoně, terase apod.


Květináč, jenž zaujme provedením a svou účelností. Bambus se z hlediska svého. Precizní zpracování a kvalitní materiál jsou dominantou tohoto impozantního kousku.


Důležité je, aby obsahovaly filtr proti UV paprskům, a zamezovaly tak vyšisování bambusu na slunci. Za tři roky by se měl nátěr v jedné vrstvě obnovit. V zahradě má bambus rozmanité využití. Dá se pěstovat jako solitéra, nebo můžete bambus použít jako živý plot. Na pěstování je nenáročný a roste velmi rychle.


Množení bambusu je velmi jednoduché, jelikož na jaře stačí rozdělit větší rostlinu na několik menších, a ty jednotlivě zasadit do rašelinového substrátu. Postup pěstování je úplně stejný jako u „dospělé“, větší rostliny. Existuje spousta způsobů, jak vyzdobit zahradu, ale rostlinného bambusu zůstává velmi zajímavým nápadem. Velké zásahy do rostliny dělejte ideálně z jara, nejpozději na začátku léta.


Bazalka – pěstování za oknem i na zahradě Bazalka je jednoletá rostlina, která u nás nepřezimuje. Pokud nemá hmyz na zahradě přirozené úkryty, jako jsou staré pařezy, kupky větví, listí a sena, nabídněte jim domeček. Odzimování sekačky I když po skončení sezóny sekačku pečlivě vyčistíte a ošetříte, než se s ní na jaře znovu rozjedete po trávníku, musíte jí zajistit odpovídající servis.


Věřím, že pěstování zeleniny posiluje tělo i ducha a otevírá naše srdce. Skrze půdu a práci na čerstvém vzduchu se stáváme lepšími lidmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky