pátek 24. února 2017

Vodni meloun

U vodních melounů je velká část vnitřního tělesa tvořená vodou a může dosahovat až. Poslední teplá léta přejí pěstování melounů i na našich zahradách, tak proč to nezkusit! Vodní meloun skvěle chutná, lákavě voní, má málo kalorií.


Díky vysokému obsahu vody, to může být i velmi vhodný doplněk dietního jídelníčku. U melounu je ale nutné dávat pozor, na množství cukru.

Přestože často bývá považován za ovoce , přesněji se jedná o plodovou zeleninu. Kromě toho je bohatý na vitaminy skupiny B, zejména na vitamin B– pyridoxin, potřebný pro syntézu bílkovin v těle, vitamin B– niacin, důležitý pro okysličování organismu a kyselinu listovou, která je zásadní pro krvetvorbu, zdravé nehty, kůži a vlasy, ale i plodnost a správný vývoj plodu ve všech fázích. Uložte si meloun vodní do.


Tento výrobek najdete v kategorii Ovoce a zelenina a podkategorii Hroznové víno a melouny. I přesto, že je sladký, cukry tvoří přibližně jen – z celkového obsahu. Vyžaduje lehčí půdy hlinitopísčité až hlinité.


Naprosto nevhodné jsou půdy těžké, studené a zamokřené.

Meloun vodní kg běžně stojí 1Kč. Není meloun jako meloun. Posiluje obranyschopnost organismu, odbourává toxické látky. Je chutný, výživný, má málo kalorií a skvěle hydratuje.


Pokud zahrnete meloun do své každodenní stravy, uděláte dobře. Je lahodný a plný vody, která našemu organismu v létě jen prospěje. Je pro něj typická hnědožlutá síťová kůra a naoranžověla dužina. Je příjemně sladký a svou chutí připomíná mango. Sladký medový meloun s větším množstvím žlutých jadérek.


Kůra je zářivě žlutá a dužina obvykle zelenožlutá. O něco přesnější je poklep. Při jemném poklepání by se měl ozývat dutý zvuk.


Ovšem i tady hodně závisí na tom, jestli nejsou uvnitř melounu praskliny, jak je meloun velký, na jakou část plodu poklepáváme atd. Asi nejpřesnější je kroutící se stopka. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.

Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Vitamín A hraje důležitou roli v produkci kožního mazu a růstu buněk, což je důležité proto, aby vaše pokožka a vlasy byly zdravé a hydratované. Důležitým vodítkem je i stopka, která by měla být stočená. Když meloun kvete, zalévejte ho méně. Potom co květy vykvetou, zalévejte pokud je sucho přibližně dny.


Nicméně nepřelévejte je, protože melouny požadují jen málo vody. Botanicky je meloun vodní zelenina patřící do čeledi tykvovitých a jak známo tykve potřebují příznivé klimatické podmínky - dostatek tepla, světla a. Výhodou melounu je skutečnost, že mají velmi nízký obsah kalorií. Ananasový meloun je rovněž velmi bohatým zdrojem beta-karotenu, z nějž se v těle vytváří vitamín A. Jeho dostatečné množství je životně důležité hlavně pro uchování zdravého zraku, stejně jako pro zpomalení degenerativních procesů spojených se stárnutím člověka.


Voda představuje kolem devadesáti procent objemu ovoce, ale kromě vody se zde nachází i vláknina a hlavně minerály a vitamíny. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky