úterý 28. února 2017

Hluchavkovité prezentace

Hluchavkovité mají širokou paletu sekundárních metabolitů. Komentáre (0) Pre pridanie komentára sa musíš prihlásiť. Prezentace na téma hluchavkovité.


Nie si prihlásený, náhľady súborov sú výhradou jedine registrovaných užívateľov! Prihlás si odber novinek.

Zůstaň informován o všech probíhajících akcích a soutěžích. Květy jsou souměrné, oboupohlavné a nejčastěji rostou ve vrcholících. Přiřaď k rodovým názvů jména druhová a pokus se k některým přiřadit obrázky: 4. Dále bude znát jejich význam v praxi. Prostor pro publikaci didaktických textů a praktických materiálů podporujících moderní trendy ve vzdělávání.


Náhled programu–výukové části – přehledy rostlin. Růžovité, bobovité, miříkovité, hluchavkovité a lilkovité.

Obsahový cíl: - Žáci popíší jednu čeleď podle jejích základních znaků (zástupce, květ, list, plo význam). Radek Polák , publikováno 21. Jednoděložné rostliny jsou třídou krytosemenných rostlin. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.


SATUREJKA (hluchavkovité) původní ve Středozemí. Nať má bylinné aroma, lehce peprnou a hořkou chuť, podobnou tymiánu, mátě a oreganu. V první části prezentace jsou využity podklady Z. Obsahem zkoušky nejsou ani latinské názvy rostlin a živo čich ů, i když znalost pot ěší …. Dějiny šumperského divadla - prezentace. Buněčná stěna je silnější než u parenchymatických buněk Chybí sekundární stěna Často ve stoncích, řapících, v žebrech stonků ( hluchavkovité ) Buňky mohou obsahovat i chloroplasty Kolenchym primární stěna neobsahuje lignin, z čehož plyne, že tyto buňky mohou dále růst spolu s růstem celé rostliny v dospělosti jsou tyto buňky živé a tvoří pevnou a pružnou.


Bylinky se stále častěji stávají součástí života milovníků zdravého životního stylu. Jistě jste si také všimli, kolik jich je. Průřez stonkem má tedy tvar čtverce.


Lamiaceae, nachází se dále např. Syringa vulgaris, u kopřivy dvoudomé, Urtica dioica či třezalky tečkované, Hypericum perforatum.

Nejméně časté je postavení přeslenité, k. TAJENKA : MÁTA, POPENEC (vypiš dané rostliny z osmisměrky) JSOU HLUCHAVKOVITÉ rostliny(viz. tajenka). Vyber z nabízených slov: a) Typickým plodem bobovitých je LUSK. Fazole, čočka, sója se řadí mezi LUŠTĚNINY. Rostliny, které pěstujeme pro domácí zvířata se nazývají PÍCNINY. Doplňuje výklad učitele a slouží jako podklad pro zápis do sešitu pro žáky.


Přehledně tříděný atlas běžných i vzácných rostlin, ilustrovaný originálními kresbami malíře Květoslava Híska. Jako bonus hry Pexeso a Uhodni rostlinu. Vnitřní stavba listu (2) Přeměny (metamorfózy) listů. Jaké znaky jsme sledovali? Shodli jsme se s botanickým systémem?


Pracovní listy Řízení diskuse, vysvětlení Formulace závěrů práce. Obhajování vlastních názorů Domácí úkol pro žáky: Zpracovat referát o Carlu von Linné (zadat před konáním laboratorní práce). Hluchavka bílá – čeleď hluchavkovité, kopřiva dvoudomá – čeleď kopřivovité. Obě rostliny preferují stanoviště s vyšším obsahem dusíku = nitrofilní druhy.


Vtipné, veselé, zábavné, smutné i poučné prezentace pps s hudbou ke stažení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky