středa 20. května 2015

Sázení lilií

Lilií a jejich hybridů bylo vyšlechtěno nepřeberné množství. Tyto krásky patří k cibulnatým rostlinám a na zahradě vám při troše péče vydrží mnoho let. Pěstování lilií je stále oblíbenější, tak si zkuste i vy vypěstovat tyto okouzlující květiny.


Lilie – botanické druhy a hybridy V naší republice se vyskytují pouze dva druhy lilií – lilie zlatohlavá, která má drobné růžové květy, a lilie cibulkonosná s krásnými červenooranžovými květy. Sázení do těžké zamokřené půdy a půdy s obsahem vápna hnojení čerstvým hnojem a nevyzrálým kompostem – sázení na pozemky zamořené hraboši (hryzci) sázení po jiných cibulovinách a mečících – mají shodné škůdce. V tomto článku: Sázení lilií Péče o lilie Reference. Tento článek vám ukáže, jak je sázet a jak se o ně starat, aby se jim dařilo po mnoho let.


Lilie jsou pozoruhodně vytrvalé, snadno se pěstují a snadno se udržují. Při sázení by jamka měla ale vždy být dva až třikrát tak hluboká, jako je velikost vaší cibulky. Při vysázení je vhodné dát vaše cibulky do skupin po maximálně pět lilií. Jednotlivé cibulky by měli být od sebe vzdálené asi třínásobek jejich velikosti. Vážení pěstitelé lilií ! Vloni na jaře jsem zasadil první cibule a jelikož mě jejich květy tak uchvátili.


Cibule lilií vysazujeme hluboko. Nad cibulí vysazenou do země má být třikrát vyšší vrstva hlíny, než je průměr samotné cibule. Hodláme-li lilie pěstovat v těžších půdách, vysazujeme cibule lilie do hloubky odpovídající dvojnásobku průměru cibule. Před výsadbou je vhodné cibule lilií namořit fungicidními přípravky. Druhy lilií Existuje mnoho odrůd a kříženců lilií , proto byly rozděleny do devíti klasifikačních tříd.


Květy lilií jsou buď jednobarevné, skvrnité, proužkované nebo s drobnými papilami. Nejranější druhy, jako je lilie bělostná, lilie cibulkonosná, lilie zlatohlavá, začínají rozkvétat v červnu. Většina druhů kvete v období od července do srpna.


Sázení a přesazování lilií, kdy přesazovat lilie. Lilii bělostnou musíme přesazovat již v sprnu. Ostatní lilie sázíme nebo přesazujeme v září.


Na záhonech je hloubka sázení stejná jako u ostatních cibulovin, což v praxi znamená, že nad cibulí má být zeminy tolik, jako činí asi trojnásobek průměru cibule. Výjimku tvoří pouze lilie bělostná (Lilium candidum), která se sází mělce. Lilie pro pěstování potřebuje nezbytně chla dostatek prostoru a teplotu ne vyšší než 18°C.


Dále však také potřebuje jasné a rozptýlené světlo a. Dostatek prostoru byl věnován popisu botanických druhů, a třídění hybridních lilií do devíti skupin. Dobrý den, mám cibule lilií (orientpety). Z důvodu stěhování jsem je loni na podzim uskladnila ve sklepě v sáčcích s rašelinou a pilinami. Lilie trubkovitá- Pink Perfection - prodej cibulek lilií Lilie Pink Perfection je trumpetová odrůda s obrovskými květy růžovo-fialové barvy. Kvete během června až října.


Dosahuje výšky až 1cm. Je vhodná k řezu, dlouho vydrží ve váze. Oficiální stránky firmy Lukon Glads s. Nákup, pěstování a prodej květin.


Výstavy lilií , tulipánů, kosatců, narcisů, gladiol atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky