středa 27. května 2015

Povijnice nachová

Tato původem tropická liána pochází z Mexika. U nás ji tedy spálí první mráz, pěstuje se jako letnička. Stonek má chlupatý, ovíjivý, až metry dlouhý. Povíjnice nachová - její praktické použití při tvorbě zahradních prvků a krajiny.


Rostlina se krásně pne, např. Vyšplhá do výšky 1- 2cm.

Kvete během léta - od července do srpna. Hodí se na sluenčné stanoviště. Listy povijnice jsou široce vejčité, celokrajné nebo trojlaločné a mají středně zelenou barvu. Má rozsáhlý areál, sahající od Mexika až po Argentinu.


Jejich oranžová odrůda se v Severní Americe nazývá jam. Má velké srdčité listy a nálevkové. Pharbitis purpurea (L.) Voigt Ipomoea purpurea var.


Convolvulus purpureus L. Druh purpurea ( povijnice nachová ) však tyto účinky nemá.

Stejné účinné látky – a v mnohem větším množství – obsahuje povijnicím příbuzná argyreia nervosa , známá jako havajská lesní růže. Její zvonkovitě nálevkovité velké květy , které připomínají náš domácí svlačec rolní , vám budou na zahradě dělat radost od července až do září. Povijnici nachovou (Ipomoea Purpurea) Vám ze srdce doporučujeme. Tato tropická, popínavá rostlina je atraktivní hlavně kvůli svému bohatému květenství a rychlému růstu. Květy jsou ráno tmavě modré, před polednem červené a po poledni téměř růžové.


Odrůda je vhodná k pěstování v okrasných záhonech. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Odrůda vytváří krásné květy modré, červené nebo růžové barvy. Povijnice nachová působí svým pnutím velmi přívětivým dojmem. Směs obsahuje semena Povíjnice s různými barvami květů.


Aztékovia doby predkolumbovskej nazývali semená tililitizin”. Ako jeden z najdôležitejších halucinogénov sú dodnes uctievané v juhoafrickej Oaxace. Rubrocaerulaea je druh tropické rostliny z čeledi svlačcovité. Dobrý den, potřebuji poradit, nikde jinde jsem radu nenašla.


Zasadila jsem si povíjnici do středně velkých květináčů, které chci pěstovat na lodžii. Jak vypěstovat Povíjnici ze semínek? Nevyžaduje žádnou předpřípravu semínek.

Semínka vysejte na jaře do substrátu, který smíchejte s perlitem nebo pískem. E-shop s osivy zelenin, květin a léčivek. Semena pro pěstitele, maloobchodníky, velkoobchodníky a další zpracovatele.


Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol. Impomoea purpurea Letnička Balení obsahuje semen ve směsi výběrových barev Popis: Nenáročná a rychle rostoucí vhodná k porůstání plotů, pergol i. Vyžaduje teplé stanoviště a propustnou půdu. Prodáváme široký sortiment semen zeleniny, trvalek i letniček. Také dodáváme semena bylinek a léčivých rostlin.


Máme pro vás ty nejpříznivější ceny. Jak si vyrobit klimatizaci za pár stovek. Zab… Nevíte už, jak se doma ochladit, ale na klimatizaci z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky