středa 20. května 2015

Višeň morela

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Morela pozdní je velmi pozdní kyselka pocházející z Francie. Ale i tak to pořád může být 4m strom.


Nevím, zda vyloženě chcete zákrsek kolem 2m, pak musíte vybírat cíleně nejen odrůdu, ale i podnož. Máme višeň už asi 6let a pořád je to stromek do 2m zatím co např švestka je už dávno přes 4m. Morela má velmi kvalitní plody vhodné především pro konzervárenské zpracování.


Můžeme ji vysazovat ve všech (i okrajových) oblastech vhodných pro pěstování višní. Máte pravdu, že višeň zabere míň místa než třešeň a snese i horší stanoviště. Odolné a plodné tmavé višně bývají kyselejší (Fanal, Morela , aj.). Erdi Bötermö, Ujherti f. Kč Northstar višeň podnož Ptačka višně. Kč Pandy višeň podnož Colt višně.


Koruna stromu je kuželovitá až kulovitá. Višeň obecná dorůstá výšky okolo m. Strom roste slabě, typicky převisle. Dužina je velmi aromatická. Polo raná kyselka s kvalitních plodů. Velmi pozdní oblíbená kyselka.


Velkoplodá amarelka s atraktivními plody. Je samosprašná, odolná vůči mrazu i chorobám. Dužnina je červená, kyselkavá a velmi chutná. Sběr provádíme v polovině července. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Ona sice během léta obrazí nějaké zelené větvičky na koncích ale je po stromě. Dokonce jsem dělal pokusy s naroubováním jěště něčeho zdravého a zachráněného ale jak se říká i záporný výsledek je výsledek. Prostě nejde to, znova to chytne tuto chorobu. U nás některé druhy višní odešly v celé oblasti.


Královna Hortenzie vyšší tvar. Kč (€) višeň Morellenfeuer. Plod višně je středně velký, kulovitého tvaru. Zbarvení plodu je tmavě červené. Je tetraploidní (4n=32), některé odrůdy jsou samosprašné např.


Jedny z nejchutnějších plodů Višně. Původ: Francie, stará odrůda. Existuje samosprašná i cizosprašná varianta. Netrpí klejotokem a plody ani při vydatných deštích nepukají. Plody ani při dlouhých deštích nepukají.


Zraje ve druhé polovině června a chuťově je mírně kyselá. Po sklizni odstraníme prosvětlovacím řezem vnitřní výhony, čímž podstatně snížíme výskyt klejotoku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky