čtvrtek 4. února 2016

Stříhání stromů

Na druhou stranu má však zákrsek menší životnost a neplní v zahradě estetickou a zastiňovaní funkci vysokých stromů. Ty se navíc na slunce „dosáhnou“ například i přes stín vyšší zdi, která by malé zákrsky zcela utopila ve stínu. I polokmeny a dokonce vysokokmeny mohou mít proto na prostornější zahradě své místo. Výchovný řez ovocných dřevin část 1. Josef Čermák z ekologické organizace PagoPago vede kurz řez a péče o ovocné stromy.


Výběr a zkrácení hlavního výhonku, odstranění konkurenčních výhonků.

Vysazujeme-li na podzim, probíhá řez během následujícího jara. Nejenže se tím zvyšuje výnosnost ovocných stromů, ale také se samotná rostlina zmlazuje, tvaruje a odstraňují se případné vady, které by mohly přerůst ve vážnější nemoc. Jarní přihnojování ovocných stromů a keřů. Na jaře přihnojujeme kompostem nebo rychle působícími chemickými hnojivy.


Pokud bychom tento termín nestíhali nebo by nám z nějakého důvodu nevyhovoval (velké produkční sady), je možné řezat jádroviny, jakmile ze stromů opadá listí. Jen si myslím, že českým vesnickým i městským zahradám by prospělo více krásných stromů a méně pahýlů zmrzačených jabloní, švestek a hrušní. U mnoha z nich ani při nejbujnější fantazii nelze najít smysl zásahu, který byl proveden.


Stříhání stromů aby se provedlo profesionálně, není úplně jednoduché a má to svá pravidla.

Ceny se určují přímo na místě, po té co se na stromy podívám a nacením. V dalším roce je pak cena většinou nižsí protože stříhám po sobě a strom už je mnou stříhán. Stříhání ovocných stromů je důležité pro to, aby měl strom co nejvíce plodů. O tom, jak ostříhat ovocný strom, jsme již psali. Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat.


Jak provést zmlazovací řez slivoní Zmlazování plodného obrostu se provádí každoročně, jinak často přerůstá do větví. Způsob prořezávání se volí podle účelu, druhu a stavu dřeviny, ročního období i stáří. Stříhání slivoní chce pár let praxe, ale nepochybujeme, že s naším návodem se rychle stanete profesionály. Závěrem zmíním ještě jedno moudro vztahující se k řezu švestek. Korunu se snažíme stříhat tak, aby šly větve mimo její střed.


U mladších stromů nenechte narůst příliš mnoho vertikálních větví v koruně. Odstraňte je na větevní kroužek nebo zakraťte na boční výhon, který se více sklání k zemi, a tím postupně rozšíříte korunu. U starších stromů s krátkými přírůstky odřežte jednotlivé kosterní větve, které rostou blízko u sebe, abyste zajistili lepší přístup světla pro.


Sazenice meruňky je třeba po výsadbě upravit řezem tak, aby stromek měl dobré oslunění nasazených plodů, a to i uvnitř koruny a na spodních větvích. Leden a únor jsou měsíce vhodné pro stříhání ovocných stromů, ale především vinné révy. Stříhání živých plotů, samostatných keřů a stromů, provádění odborných řezů.


Likvidace náletových dřevin a čištění pozemků od vegetačních zbytků.

Kácení stromů do výšky 5m. Ne všem ovocným stromům časný jarní řez vyhovuje. Správné stříhání ovocných stromů je důležité pro bohatou a zdravou úrodu, ale také i pro. Názorné video, které vás detailně seznámí s uměním správného stříhání ovocných stromů.


Zkušený sadař předvádí na jabloni, proč a kde je nutné. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Nalézt ve správnou chvíli v přírodě pramének čisté vody je mnohdy malý zázrak, ten úžasný pocit ostatně zná každý poutník, který se kdy znaven a. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, je možné v tomto období začít již stříhat ovocné stromky?


Většinou je stříhám až později, ale vzhledem k tomu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky