čtvrtek 14. června 2018

Sekačka do svahu

Do sklonu svahu až 10° volíme šířku záběru sekačky a tomu odpovídající výkon motoru (stejně jako u rovinatých trávníků) v prvé řadě podle obhospodařované plochy. Větší sklon svahu již vyžaduje zahrnout další kritéria, zejména technologii sečení a způsob pohonu. A omlouvám se za otázku, budete to sekat sama, žena? Klepněte pro větší obrázek. Co všechno by měla mít sekačka do.


Vybrat správnou sekačku do svahu není úplně snadné: musíme uvážit typ.

Sekačka CROSS LINER byla navržena s ohledem na maximální bezpečnost obsluhy. Je vybavena zcela novou spojkou nože s naší vlastní konstrukcí, jež jako jediná na trhu zajišťuje zastavení nože do sekund. Stabilizační integrovaný naviják zvyšuje stabilitu i na těch nejextrémnějších svazích. Sekačka SPIDER ILDje výjimečná tím, že ji lze při stejné konfiguraci použít jak na intenzivní sečení krátké trávy a parkových ploch, tak na kosení hrubého náletového porostu na rovných plochách, ale i na nejstrmějších svazích. S jedním strojem tak můžete sekat veškeré plochy a nepotřebujete specializovanou mechanizaci.


Sekačka je ve svahu výborná, chytá na první startování. Spoléhám i na dobrý servis, s kterým mám u Vás takdobré zkušenosti s jinými výrobky. Tato sekačka je sice prioritně určena pro menší plochy, ale pokud sekačku budete obsluhovat sám, tedy s přestávkami, neměl by nastat problém.


Pokud jste ochoten zainvestovat do sekačky více, doporučuji sekačku Husqvarna W CS, nebo W CSB - motor Kawasaki s tlakovým mazáním, odolný skelet z litého hliníku.

Model CSB je navíc vybaven spojkou nože. Počítejte s tím, že sekačka s pojezdem vyžaduje větší výkon motoru, stejně tak sekačka s větším záběrem vyžaduje silnější motor (samozřejmě, čím větší výkon, tím větší rychlost pojezdu), aby dokázala dlouhým nožem otáčet ve stálém rytmu. A samozřejmě, čím větší výkon, tím větší bude hlučnost sekačky (která není zrovna nízká sama o sobě). Ne každá sekačka na trávu či malotraktor se hodí na náročnou práci ve svazích. Zahradní stroj pro tyto podmínky musíte vybírat podle specifických.


Do hry vstupují i další faktory: jak členitý je pozemek, jak často se k sekání zahrady dostanete či zda je pozemek na rovině nebo ve svahu. S travní sekačkou mnohdy zacházíme tak, že ohrožujeme sebe i. Jakou sekačku pořídit do prudkého svahu? Bude lepší elektrická nebo může být i benzinová?


Chtěl bych raději benzínovou sekačku ale bojím se že při náklonu by třeba motor chcípl že se přelije benzín. Z kopce sekačka nebrzdí při zapnutém pojezdu, je tam volnoběžka. Po vrstevnici samozřejmě také můžete sekat, já bych sekal šikmo do kopce v těch největších sklonech.


Sekačku s motorem Honda bych doporučil, neboť s Hondou mám jen ty nejlepší zkušenosti, ale není to podmínka. V každém případě ale u Hondy je uveden vyšší náklon motoru na svahu. Systém Cut znamená funkce: sekání trávy, mulčování, sběr trávy a sběr listí.


Mulčovací klín je součástí dodávky. Objem sběrného koše je 70l, ale můžete zvolit i možnost bočního výhozu. Naštěstí sekačka nemusí posekat vše na jeden zátah, má možnost si sama zajet do nabíjecí stanice a získat v ní energie na další práci.

A tímto se dostáváme k další oblasti. Je vybavená odvodem vzduchu z koše do stran a tkanina, ze které je vyrobený, je navržená tak, aby co nejméně propouštěla prach. U tohoto modelu si můžete nastavit výšku sečení do sedmi poloh, přičemž první dvě jsou přizpůsobeny anglickému trávníku, tzn.


Dobíjecí stanici pro tuhle sekačku můžeme umístit libovolně i na libovolném místě zahrady tak, aby nerušila či nepřekážela. Sekačky na trávu by měly zvládnout nejen práci na klasické zahradě, ale také ve svahu či jinak členitém terénu. Výkonná 4-kolová robotická sekačka pro údržbu větších a členitějších travnatých ploch. Směrová čidla udržují sekačku v jízdě stejným směrem, jakým sekačka do svahu najela.


Při jízdě ze svahu je zase rychlost jízdy automaticky udržována tak, aby se předešlo prudkému brždění s následným poškozením trávníku. V případě jízdy do svahu zvládne sklon o velikosti maximálně stupňů. Během práce je minimálně hlučná, což dokládá hladina hluku o hodnotě dB. Nechybí senzor kolize, ale i nadzvednutí, nebo převrácení. Náprava s diferenciálem, automat.


Novy stroj nejety s motorem Briggs Stratton 1Hp tlakove mazany s olejovym filtrem vhodny i do svahu. Zaber seceni metr ,zaci dva noze,moznost mulcovani ,kos 350.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky