úterý 2. dubna 2019

Skladování česneku

Mrazit můžete česnek buď jako oloupané stroužky, nebo jako předem namletou pastu, kterou si zabalíte po malých dávkách do jednotlivých sáčků či vzduchotěsných nádob. Dlouhodobé skladování česneku vyžaduje pořádné vysušení. Jedině tak bude mít česnek výraznou chuť a aroma.


Nejdříve najděte suché, stinné a dostatečně vzdušné místo podle svých možností (garáž, kůlna, veranda, sklep). Ideální teplota pro skladování je – °C, vlhkost by neměla přesáhnout. Radujte se co nejdéle z ne zrovna levného nákupu českého česneku.

Poslechněte si na videu pár ra jak na jeho skladování , aby neplesnivěl a nevyčpěl. Nádoba musí být větratelná a suchá. Palice česneku by měla být pevná, se slupkou jako papír. Neměly by z ní koukat žádné výhonky. Změklé stroužky znamenají, že česnek je přezrálý a byl už uskladněn příliš dlouho.


Vyhněte se scvrklému česneku a nekupujte ani ten, který byl v obchodě uskladněn v lednici. Stoprocentně spolehlivé skladování česneku v domácnosti neznám z důvodu velkého výskytu vlnovníka česnekového, jak konečně sám uvádíte. Protože jsem sklidil česneku víc, než stíhám prodat, tak už i já musím řešit problém s tím, jak uskladnit česnek (nejenom přes zimu), aby vydržel, byl stále použitelný a nezkazil se.

Naštěstí je několik meto díky kterým můžeme trvanlivost česneku prodloužit. Jestli ho chceme mít uložen na delší dobu, dáme do sklenice a prolijeme ho olejem. Uskladnění česneku jako dekorace Pro toto uskladnění česneku je důležité koupit velmi čerstvý česnek i se zeleným stvolem. Takový neseženete v supermarketech, musíte pro něj na trh, kde se může prodávat i zapletený, který vypadá velmi pěkně. Dovoluji si vám poradit super odzkoušený recept na uchování česneku až do další sklizně.


Asi tři týdny nechám viset česnek pod střechou. Tak budete mít jistotu, že nezplesniví. Ideální je stodola, půda, veranda domu … necháme důkladně proschnout. Skladování cibule a česneku - ZAHRADA.


Vyhodné je česnek vyloupat , nandat do igelitu a dát. Přebrané, očištěné, omyté a osušené listy rozmixujeme s olejem a solí. Následně pastu dáme do skleniček a skladujeme v lednici. Takový česnek se velmi špatně uskladňuje, a navíc hrozí riziko napadení skládkovými chorobami.


Narazit v dnešní době na pořádný česnek je dílem štěstí a dílem náhody. Obchody jsou plné toho čínského, který má velice zvláštní vlastnost - i. Pojďme se podívat na zásady skladování česneku , tak abychom co nejvíce prodloužili jeho čerstvost. Prodloužení životnosti česneku začíná už přímo v. Platí, že pro delší skladování se víc hodí česnek se stonkem,“ říká Dagmar Sedláčková, pěstitelka česneku z Polep.

Jestliže jsou stonky příliš krátké, vložte palice do velké zavařovačky a překryjte kouskem látky, aby k nim mohl vzduch a opět je dejte na málo frekventované místo. Splétání a zavěšení česneku je dobrým způsobem, jak ho skladovat, ale nevěšte jej v kuchyni, kde bude v jasném světle. Místo skladování česneku by mělo být hodně vzdušné – nejlépe v průvanu. Armani Lippenstifte von Top Onlineshops! Pokud u paliček česneku necháte stonky, pak můžete česnek dát do vázy a tu pak u umístit na klidné a suché místo.


Mnoho z nás nakupuje česnek svázaný do věnců, věnec pak stačí pověsit do suchého prostředí. I v případě, že palici česneku rozeberete na stroužky, máte stále možnost správného skladování. Svazky česneku nebo upletené copy zavěste ideálně na stinné, suché a dobře větrané místo, a to alespoň na měsíc. Myslete na to, že přímé slunce může mít na jeho skvělou chuť negativní vliv. Po sklizni česnek neomývejte, jen z něj otřepte hlínu a svažte.


Oblíbeným způsobem skladování česneku jsou zapletené copy. Nejen, že vypadají velmi dekorativně, ale zároveň nezabírají příliš místa. Vázání česneku – video Pokud máte chuť uplést si česnekový cop, můžete to zkusit například podle tohoto videa. Při nakládání česneku do oleje je nutné dodržet recepturu i způsob skladování ! Tomu se dá zamezit nakládáním v octu a skladováním lahvičky v chladu. Když ale nedodržíte recept, nebo naložený česnek uchováváte v teple, můžete se snadno přiotrávit.


V dobrých podmínkách sušení česneku trvá přibližně měsíc. U skladování česneku je největším nepřítelem vlnovník česnekový, což je parazit způsobující takzvané vyšeptávání česneku. Jsem zahrádkář začátečník.


Intenzivně se tomu moc nevěnuji, ale odstěhoval jsem se na vesnici a ctím, že to k tomu nějak patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky