pátek 5. dubna 2019

Zastínění skleníku

Nutnost zastínění závisí nejen na tom co, ale také kde a jak pěstujeme. Stínění zvažujeme už při výběru skleníku Mnoho starostí se stíněním ušetříme volbou vhodných skleníkových výplní. K vnějšímu zastínění skleníku můžete použít zastiňovací folie, rákosové rohože, škrobový nátěr, stínící barvy nebo speciální stínění na kolejnicích. Zastiňovací folie se přehazuje zvenčí přes střechu skleníku a upevňuje se ke speciálním držákům.


Dobrý den, také používám k zastínění skleníku Amarit a mám s ním dobré zkušenosti. Stínění je zvlášť důležité u menších skleníků či fóliáků, kde je v době veder problém snížit teplotu pouze ventilací.

Zastiňování skleníku je dobré zvážit hned z několika důvodů. Vždyť v nezastíněném skleníku může vzrůst teplota v blízkosti listů až o °C nad teplotu vzduchu! A možností, jak se chopit úkolu, je poměrně dost, takže každý může zvolit tu nejpřijatelnější možnost zastínění vzhledem k okolnostem a daným podmínkám. Odjímatelné zastínění je tedy adekvátním řešením.


Stínovka je pro tyto účely naprosto ideální. Polyethylenový rašlový úplet je odolný vůči povětrnostním podmínkám i mechanickému poškození, snadno se s ním manipuluje, vyznačuje se nízkými pořizovacími náklady a svůj účel splňuje na sto procent. Někteří natírají skla barvou, to nechci.


Home Blog Jak na zastínění zaskleného balkonu?

Patříte mezi vlastníky proskleného balkonu? Protože se k nám vrací teplé počasí, pak jste jistě první, kdo tuto změnu pozoruje. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Mário do našeho skleníku vymyslel jednoduchý systém zastínění. Jelikož budu s konstrukcí. Jedná se o mechanicky posuvné rolety , které jsou mnohanásobně levnější než rolety s elektrickým pohonem.


Použití na zahradách-odstínění sousedů a větrolamy. Míchá se s vodou v poměru závislém na potřebě intenzity zastínění. Uvedené množství roztoku postačí asi na 5– 7mskleníků.


Nástřik je možné opakovat podle potřeby zvyšování intenzity zastínění. Po zaschnutí je nástřik pevný, je odolný dešti, mrazu a UV-záření. Ke stínění skleníku poslouží réva, proti škůdcům lepové desky 27.


Skleník během vegetace stíníme různými způsoby: nátěry, rákosovými rohožemi, maskovacími sítěmi nebo vnitřními závěsy. Ve skleníku rostliny rostou rychleji, kvetou i plodí. Očekávají ochranu před povětrnostními vlivy. Kromě zeleniny a květin v něm lze hýčkat i tropické rostliny, orchideje či sukulenty.


Jsou-li k tomu vytvořeny podmínky (osvětlení, vytápění, zavlažování), práce ve skleníku nikdy nekončí. Výsadba do skleníku Po 15.

Při permanentním vystavení venkovním podmínkám vydrží sedm i více let. Rolety šijeme speciální nití, která je UV stálá a na slunci vydrží let. V této sezoně zkoušíme přírodní zastínění - na skleníku je připravena bambusová konstrukce, po které se bude pnout ačokča.


Vinná réva patří mezi velmi oblíbené popínavé rostliny, které nacházejí uplatnění nejčastěji pro zastínění pergoly. Réva se však dá pěstovat. Problém se týká skleníku , který Citronex vybudoval v těsné blízkosti elektrárny Turów. Snímek z února, kdy bylo v noci světlo vidět i ze vzdálenosti 60.


Problémem světelného smogu se už v únoru zabýval na společné schůzce ve Varšavě ministr životního prostředí Richard Brabec se svým polským protějškem Janem Szyszkem. Zastínění skleníků roletami od holandského výrobce přišlo vlastníka na milion eur (mil.Kč). V tomto prostředí mohou prospívat i některé pokojové rostlin, kterým se v suchém vzduchu v bytě nedařilo. Nezapomeňte také na možnost pěstovat exotické rostliny, kterým skleníkové klima plně vyhovuje.


Vlastní fíky, kiwi nebo banány určitě také oceníte. Stínící tkanina na plot určená pro dočasné oplocení nebo snížení průhlednosti plotů, případně zastínění skleníků a rostlin. To je zapeklitá otázka, na kterou se ne vždy hledá jednoduchá odpověď.


Záleží na mnoha okolnostech. Pro pěstování rajčat a paprik pro dvě osoby postačí obvykle menší skleník s půdorysem - m2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky