úterý 6. srpna 2019

Čištění vody v bazénu

O čištění vody se stará kvalitní písková filtrace, která vodu čerpá a zároveň tak udržuje čistou. Péče o bazénovou vodu a bazén samotný je jeden z nejdůležitějších úkolů , které musíte pravidelně plnit, aby koupání bylo skutečným požitkem. Nejefektivnější je v tomto případě bazénová chemie. V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte přípravek Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač.


Pokud se stav nezmění, aplikujte přípravek Azuro Modrý blesk , který je také na bázi chloru, ale obsahuje jinou účinnou látku. Během aplikace by měl být bazén bez osob. Při aplikaci zapněte cirkulaci vody.


Naše bazény se čistí samy. Ušetřete 4h měsíčně práce s údržbou. Desinfekce vody v bazénu je velice důležitá. Máme-li v bazénu správné pH, můžeme se pustit do desinfekce vody. V případě, že se vám v bazénu tvoří řasy a upravili jste pH či tvrdost vody, rozhodně pomůže Savo Original i na bazény, které můžete používat i místo čistě chlorových přípravků.


Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. Velmi pohodlným způsobem jak upravit vaši vodu v bazénu je použití mořské soli v kombinaci se solonizačními jednotkami. Tyto pracují na principu elektrolýzy, kdy se do bazénové vody rozpustí koncentrace soli, což je poloviční slanost vaší slzy. Nízké ph v bazénu může mít za následek vznik koroze na kovových součástech a blednutí plastů a fólií. Voda v bazénu by nám měla přinášet radost, relaxaci a odpočinek.


O problémech s vysokou koncentrací chloru, špatným pH, následným svědění očí a pokožky a zdravotních problémech bychom mohli napsat další článek. Základem čisté vody v bazénu je správná hodnota pH. Doporučovaná hodnota pH je 7-4.


Při používání bazénu je vhodné dodržovat několik jednoduchých a přitom důležitých pravidel, zjednodušíme si tak údržbu i čištění. Než vstoupíme do vody , měli bychom se vždy osprchovat, abychom si do bazénu nezanesli prach, hlínu, kousky trávy nebo opalovací přípravky. Po napuštění bazénu je nejdůležitější upravit pH vody, jež by se mělo pohybovat v rozmezí 8-6. Na první pohled se může zdát, že úprava vody v bazénu je složitá a náročná záležitost, ale s kvalitní bazénovou chemií a filtrováním vody se to určitě podaří.


Podívejte se, jak na to. Jsme společnost s bohatými zkušenostmi v oblasti čištění bazénů, údržby bazénů, údržby bazénové vody a dalších činností spojených s provozem. Jak vyčistit bazén tak, aby byl dokonale čistý? Jaké chemické prostředky použít?


Sluníčko letos ukazuje svou sílu, teploty se už několik týdnů šplhají vysoko nad třicítku. Ideálním řešením je zchladit se v bazénu. Pokud je voda v bazénu příliš tvrdá, mohou se Vám tvořit vápenaté usazeniny v bazénu (nebo třeba usazeniny železa, manganu, mědi atd.) Tvrdost vody by se měla pohybovat pod 18° německých stupňů.


Tato kapitola patří těm, kteří mají svůj bazén natrvalo posazený na zahradě a vystavili ho tak nepřízni počasí. Pokud jste svůj bazén po létě vypustili po odtokovu trysku, dali do vody zazimovač proti tvorbě řas a zakryli plachtou, tak jen bazén vypláchněte hadicí. Každé čištění bazénu a dávkování dezinfekčních prostředků by mělo začít kontrolou pH, tedy kyselosti a zásaditosti vody. Pokud je vyšší, hrozí vznik řas a kažení vody, protože se v tomto prostředí množí mikroorganismy a více se zde usazuje vodní kámen. Hodnota by měla být mezi až 4. Při nižších hodnotách je voda naopak příliš kyselá, takže může méně kvalitní bazénové fólie vybělit nebo dráždit oči a citlivou kůži.


V krajním případě se vám může voda v bazénu zkazit a nezbude nic jiného, než ji nákladně a pracně vyměňovat. Ale jak už bylo řečeno na začátku, se správně zvolenými bazénovými prostředky vám na péči o vodu stačí týdně čtvrt hodiny. Nečistoty je třeba pravidelně odstraňovat.


Ta se za pomocí elektrolýzy mění na přírodní chlór, který v podobě kyseliny chlorné spolehlivě ničí bakterie, viry a řasy. Obsah soli je poměrně malý, až 10x menší než je tomu u mořské vody. Není potřeba se obávat slané kůže. Naopak má taková koncentrace pozitivní. Po napuštění (případně dopuštění) vody do bazénu je první krok měření kvality vody, pomohou nám kvalitní testry vody.


K měření vody po zimě jsou vhodné testovací proužky 5v zjistíte kompletní informace o vodě v bazénu. Odběr novinek můžete kdykoliv zrušit. Pokud to chcete udělat, naše kontaktní informace naleznete v právním oznámení. Měření pH vody v bazénu je důležité.


Přesto ho mnozí podceňují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky