pátek 2. srpna 2019

Padlí jahodníkové

Při počátečním výskytu v malých porostech může zabránit šíření opatrně otrhání napadených listů (aby se nerozprášily výtrusy padlí). Výskyty padlí podporují dešťové přeháňky, rosy a mlhy, které zvyšují vlhkost vzduchu. Nejste přihlášen(a) články.


Plody přestávají růst, dochází k deformacím, tvrdnou a nevyzrávají. Houba vytváří hyalínne mycelium, které postupně nabývá nahnědlou barvu. Mycelium se rozrůstá na povrchu napadených orgánů.


Patogen přezimuje myceliem. Některé odrůdy dokáží této chorobě jahodníku odolávat, ale ty nejoblíbenější a nejrozšířenější odrůdy mezi ně nepatří a jsou bohužel snadnou kořistí. Talent účinkuje proti celé řadě chorob: padlí jabloňové, strupovitost, padlí jahodníkové , padlí révové, strupovitost jabloně a hrušně, skvrnitost listů třešně a višně, moniliová spála višně, rzi a červené skvrnitosti slivoně atd.


Jedná se houbové onemocnění, které se vyskytuje ojediněle. Listy se stáčejí nahoru a tvoří tzv. Napadené listy i květy jsou zdeformované. Při větším zasažení se na listech stopkách i plodech objeví bílé povlaky.


Plody zapáchají, jsou tvrdé, zdeformované a nedozrají. Nejčastěji dochází k napadení v přehoustlém porostu při kolísavém počasí (vlhko-horko). Používá se proti padlí jabloně, okurky, révy vinné, okrasných rostlin, broskvoní aj. Rostliny jsou zakrslé s kratšími řapíky a květními stopkami. Aplikace po odkvětu a dále podle potřeby (max. x za vegetaci) v intervalu - dnů.


Aplikujte - týdny po odkvětu v intervalu - dnů. PRAKTIK AMERICKÉ PADLÍ STOP přípravek obsahuje postřik Kumulus WG. Kumulus WG postřikový fungicid ve formě vodorozpustného mikrogranulátu na ochranu proti padlí v ochraně rostlin. NÁSLEDNÉ PLODINY Při dodržení návodu k použití nejsou známa žádná omezení.


Oidium (neo)lycopersici 3. Není citlivá na houbové choroby, mírně citlivá na padlí jahodníkové. Vysazovat se můžou během celého roku, pokud to počasí a půdní podmínky dovolí. Ujímatelnost rostlin je téměř stoprocentní a není potřebná tak velká péče po vysazení jako u výsadby mrazené ‚frigo. Před rozkvětem, po sklizni.


Od konce odnožování do vývinu posledního listu. Název přípravku Rozhodnutí Účinná látka Plodiny Poznámka o registraci platné do Agrosales Síra síra Semenné porosty trav, chmel, cukrovka, okurka. Kumulus WG je sirný fungicid s protektivním kontaktním účinkem, rychlým nástupem účinnosti a reziduálním působením proti houbovým patogenům ze skupiny pravých padlí s vedlejší akaricidní účinností.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Zahradnictví Trvalky u Vovsů nabízí trvalky - nejširší sortiment. V nabídce sadba, ovocné stromky. Navrhujeme a realizujeme okrasné zahrady v regionu. Erysiphe australiana (McAlpine) U. Aphelenchoides fragariae.


Octomilka japonská Drosophila. Padlí jahodníkové Podosphaera aphanis. FLOSUL je kapalný sirný fungicid s kontaktním a preventivním účinkem, zejména proti houbovým patogenům ze skupiny pravých padlí. Přípravek vykazuje vedlejší akaricidní účinnost proti sviluškám, hálčivcům a vlnovníkům. Kapalná formulace obsahuje smáčedla, která zajišťují dokonalé pokrytí povrchu ošetřovaných rostlin a tím i zvýšení účinku a efektivnějšího využití obsažené elementární síry.


Působení: Akaricid a sirný fungicid s protektivním kontaktním účinkem, rychlým nástupem a reziduálním působením proti houbovým patogenům ze skupiny pravých padlí s vedlejší akaricidní účinností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky