čtvrtek 8. srpna 2019

Draselná hnojiva

Protože se draselná hnojiva převážně dobývají hornicky z přirozených ložisek solí, obsahují kromě hlavní živiny i další biogenní prvky (Mg, Ca, B a rovněž Na, Cl a další). Přednosti síranu draselného. Koncentrovaná draselná hnojivá se dodávají ve dvou formách.


Draselná hnojiva Draselná sůl. Hnojivo obsahuje vodorozpustný draslík bez dalších balastních příměsí.

Obsah chlóru se pohybuje kolem. Suroviny pro výrobu draselných hnojiv pocházejí z přirozených ložisek draselných solí, která vznikla odpařováním mořské vody. Pro rostliny důležitým prvkem je také draslík. Příjem draslíku probíhá u rostlin v poměrně vysoké míře.


Granulované hnojivo, které je směsí síranu draselného a hořečnatého. Kromě K2O, obsahuje Mg, S. Používá se hlavně k plodinám citlivým na chlór a náročným na hořčík (zelenina, ovoce,okrasné dřeviny).

AGRO CS Česká Skalice vyrábí a prodává substráty a hnojiva pro pěstování všech druhů rostlin. Hnojivo lze zapravovat do půdy jak při předseťové přípravě, tak při orbě. Mimo orné půdy se používá i při hnojení travních porostů. Přihnojení travních porostů se provádí v předjaří nebo po sečích.


Prihnojenie trávnych porastov sa vykonáva pred jarou alebo po sejbe. Hnojivo je nevhodné k rastlinám, ktoré sú citlivé na chloridovú formu draslíka. Hnojiva - ledky - působí nejrychleji (přihnojování za vegetace), pomaleji působí hnojiva se čpavkovým dusíkem, nejpomaleji hnojiva s organickým dusíkem.


Hnojí se hlavně v první polovině vegetace, kdy plodina roste. Potom už ne, aby v plodinách bylo méně dusičnanů a lépe se skladovaly. S vápnem, pokud je půda kyselá (např. roste mech). Draslík ve výživě rostlin podporuje tvorbu cukrů, vitamínů, škrobů a celulózy.


Dále draslík podporuje využití půdní zásoby dusíku a zároveň ovlivňuje vodní režim života rostlin. Jedná se o velmi důležitou látku, které rostliny nemají nikdy dost. Manures, manure for agriculture, nitrogenous fertilisers, phosphates (fertilisers), potassium fertilisers, granular fertilisers, fertilising preparations.


Hnojivo rozhodíme ručně nebo pomocí rozmetadla na hnojený pozemek v dávce uvedené na obalu a podle pěstované kultury.

Doporučené hnojení na jaře a na podzim. Nejvýznamnější jsou chlorid draselný a síran draselný (síran se dodává rostlinám citlivým na chloridy, například vinné révě, tabáku), popřípadě síran hořečnato-draselný pro půdy s nedostatkem hořčíku. Samozřejmostí je doprava až na váš skla odborné poradensktví našich obchodních zástupců a snaha o zajištění fin. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Toto tradiční draselné hnojivo používáme k základnímu podzimnímu hnojení nebo k hnojení brzy na jaře. DRASELNÁ HNOJIVA Dostatek draslíku přispívá k lepšímu vyzrávání pletiv, ke zpevnění buněčné stěny, snižují nebezpečí polehávání obilovina. Vysoký obsah draslíku – podporuje vyzrávání a vybarvení plodů a květů, tradiční draselné hnojivo k základnímu podzimnímu hnojení nebo k hnojení. Rozsah a způsob použití. Vysoce kvalitní jednosložkové draselné hnojivo , v podstatě technický síran draselný.


Jemnozrnná sůl, tvořící bílý až. Realizace projektu v Sadové. Mezi průmyslová pevná hnojiva patří například draselná sůl, NPK, nebo dusičnan amonný.


Akciová společnost AGRO Blatná a. Majoritní podíl ve společnosti mají zemědělci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky