pátek 16. ledna 2015

Mech na zahradě

Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní, nebo třeba mrňavé faraony. Tipy a triky na likvidaci mechu v travním porostu šetrným způsobem. Podívejte se, jak se zbavit mechu na zahradě. Pojďme si tedy říct, jak se zbavit mechu na zahradě jednou provždy.


Mnozí lidé si už ze začátku hrají na chemika a zkouší různé postřiky proti mechu, jenže to není nutné.

Pokud si chcete na chemika zahrát, otestujte kyselost půdy, protože i ta má vliv na vznik mechu na vaší zahradě. Pro mech jsou ideální místa, kde je trávník opravdu hodně promočený a podmáčený. Například po dešti mohou být místa na zahradě, kde se drží voda. Mech tak má ideální šanci. Musíte obstarat odstranění vody, je-li voda pod povrchem, vyzkoušejte drenážní systém, na povrchu zkuste malý příkop.


Máte na zahradě místa, která jsou zastíněna keři, stromy nebo zdí? Na stinných místech prořežte stromy a keře, aby k trávníku mohlo světlo.

Zasejte tam travní směsi, které lépe odolávají zastínění, nebo nahraďte trávník jiným porostem. Vhodné jsou půdokryvné rostliny například břečťan, zběhovec plazivý, barvínek a jiné. Na zahradě chalupy máme vlhké kamenné stěny a mech na nich nikdy nebyl. Zato se zde uchytí divizna, vlaštovičník, máta, bříza atd. Vlhká tmavá místa na vaší zahradě přestavují ideální prostředí pro bující mech.


Jenže co dělat, když proroste i váš pečlivě pěstěný trávník? Na získaném několik let neudržovaném pozemku máme spoustu mechů. Nejraději bych volila nějakou přírodnější cestu, než. Máte-li na zahradě místa, kde se po dešti dlouho drží voda, nejspíš se u vás mech zabydlí.


Je třeba umožnit vodě snadnější vstřebávání a zajistit lepší propustnost půdy. Někdy pomůže častější vertikutace , po které rozházejte po zahradě písek, půda se tím vylehčí. Kostenloser Versand verfügbar.


Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Zpočátku je snadné se ho zbavit mechanickými prostředky, kopat lopatou. Jak na mech na zahradě ? Udržování trávníku je pro mnoho jedinců velmi důležité.


Každý si musí vyzkoušet podle podmínek na své zahradě nebo dvorku. Jsou i vápnomilné mechy. Přestaňte vnímat mech jako vetřelce v trávníku.


Vysázejte ho místo trávy, abyste pomohli odvodňování půdy. V nižších polohách už můžete začít s první údržbou trávníku. Lehce vyhravte poslední listí a nečistovy, které se po zimě objevily. Doslova famózně působí irský mech podél kamenných zahradních schodů vysazený na bočních zídkách.


Irské mechy vysazené ve větších plochách mohou také s úspěchem nahradit okrasný trávník , který nebudete muset nikdy sekat. K tomu, abyste se na své zahradě cítili jako v ráji, vám mnohdy postačí pouze správné zahradní vybavení. Klidnou oázu vytvoříte pěkným trávníkem, jezírkem, ale i moderní stylovou pergolou a zahradním nábytkem.


Přečtěte si, jak si zvelebit zahradu, na kterou se při pohledu bude tajit dech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky