pondělí 15. června 2015

Hlohyně šarlatová živý plot

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach. Hlohyně šarlatová se využívá k tvorbě živých plotů. Vhodná je zejména odrůda Kasan, vitální keř, který se dobře tvaruje. Atraktivní plody jsou také velmi oblíbenou složkou potravy pro přezimující drobné ptactvo.


Dotaz: Dobrý den, máme hlohyni šarlatovou (4.rok) vysazenou jako živý plot. Ohnivá krása jako tvarovaný solitér nebo živý plot. Ideálním časem k založení a výsadbě živých plotů je právě teď, na přelomu března a dubna.


Otužilejší druhy dřevin. To může být přednost, pokud si chcete z hlohyně vystavět živý plot – přes hlohyni se vám do zahrady nedostane žádný vetřelec. Ovšem, pokud máte malé děti, měli byste je aspoň na trny upozornit, aby nedošlo ke zranění.


Vytvoří efektivní živý plot. Větvičky mají navíc trny, takže plot poskytne ochranu před nežádoucím vstupem na pozemek. Pěkně vypadá v popředí vysokých okrasných stromů. Z hlohyně se mě podařilo napěstovat živý plot o výšce kolem metru za cca let. Dokud se to nezačalo razantně sestřihávat, bylo to jen několik takových košťat v řadě (cca metrů).


Nyní, po sestřihu, je docela hezký. Zpracovaný pruh půdy by měl mít alespoň půlmetrovou šíři. Jinak v zahradnictví jsou k dostání i pěkné už vyvazované či tvarované sazenice - štíhlé na živý plot , většinou z řízků, pokud se prodávají semenáče, je vidět už na malých rostlinkách, zda rostou více. Listnatý, stálezený, trnitý keř, vhodný do živých plotů i volného prostranství. Hodí se na živý plot či jako solitér, její plody sytí ptáky.


Rod Pyracantha , který nese české jméno hlohyně , se v přírodě vyskytuje od jižní Evropy až po střední Čínu. Je známo šest druhů, z nichž většina roste právě v Číně, a pro naše klimatické poměry jsou dosti choulostivé. Tato mimořádně silná hlohyně miluje propustnou půdu, která nebude příliš dlouho vlhká, obzvláště v zimě. Poskytuje přístřeší a možnost hnízdění různým zahradním ptáčkům.


Ptáci budou bobule zobat. Objednejte si tuto báječnou hlohyni šarlatovou ještě dnes. V zahradě působí hlohyně šarlatová dekorativně i záplavou svých bílých květů.


Nejlépe se uplatní jako solitérní rostoucí keř nebo živý plot , ať už volně rostoucí, nebo stříhaný. Stanoviště má mít slunné s úrodnou půdou obsahující vápník. Nabízím 500ks sazenic tavolníku van Houttei na živý plot. Sazenice se zasílají ve svazku.


Má krásný a vonný bílý květ, je vhodný na hustý stříhaný. Pro živý plot ale musí být i husté, keřovitě kompaktní, vzrůstné ani moc, ani málo, chutné a krásné. A také vhodné pro dané stanoviště, s ohledem na oslunění, typ půdy a vláhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky