pondělí 22. června 2015

Pískavice použití

Působí příznivě na žaludeční a střevní činnost. Jak jsem již zmínil, může jít o tablety na podporu zvětšení prsou, ale například také o tablety extra pro muže na zvýšení vitality, libida a obecně sexuální energie. Ze všech bylin používaných pro zvětšení prsou má pískavice nejvyšší koncentraci účinných rostlinných sloučenin.


Semeno výrazně nabobtná, proto se kaše nesmí míchat moc hustá. Slizové látky výborně změkčují kůži, mastí z pískavice se tak potírají například ztvrdlé paty. Bylinkáři připravovali z mleté pískavice kaši, kterou používali pro vytažení hnisu z ran nebo vředů či na povolení ztuhlých svalů.

V lidovém léčitelství bylo největší použití v zevní formě. Kaše se připravovala tak, že rostlinná droga rozdrcená na prášek se krátce povařila s vodou, aby vznikla kaše. K této kaši se přidalo malé množství octa. Její původ najdeme ve Středomoří. Jedná se o jednoletou bylinu, která.


Je hojně pěstována ve Středomoří. Nejvíce se pěstuje v Etiopii, Indii, Číně, Americe, Egyptě a Súdánu. Slouží jako léčivo, jako výživný prostředek i jako koření.


Na obklady z pískavice požijeme 1g drcených semen a rozmícháme je s vodou a trochou octa na kaši a pak přivedeme k varu.

Pískavice roste v lehčích půdách, v teplých a výslunných polohách. Uvařená ještě teplá kaše se dá na plátno a přikládá na zanícená místa 3x až 4x denně a nechá se přiložená na ráně až do vychladnutí. Lze jednoduše vytvořit kaši z jemně pomleté pískavice a použít ji například na mokvající rány, kožní zatvrdliny, ztuhlé svaly po úrazech. Jemně pískavice působí také proti měkkým otokům, zkrátka podporuje hojivý proces a napomáhá látkové výměně.


Velmi účinné je použití kaše z pískavice – vytahuje hnis z ran a vředů, změkčuje zatvrdliny, zmírňuje otoky. Ideálně použít po úrazech šlach a kloubů. Složení: semínka pískavice řecké seno.


Klíčky jsou proto vhodné na studenou kuchyni. Právě usušená semena byliny se dál využívají zejména pro jejich léčivé a aromatické vlastnosti. Zbytek rostliny se zpracovává jako krmivo pro dobytek. Je jednou ze složek gruzínské směsi koření khmeli suneli. Mnozí dospělí i děti by nemuseli mít vyoperované mandle, kdyby včas užívali šalvěj.


Mandle jsou totiž jakýmisi policisty těla, zachycují a zneškodňují jedovaté látky, když mandle chybí, dostávají se jedy do. Ne každý chápe význam slova fenugreek - co to je, takže je těžké posoudit každodenní používání rostliny a její prospěšné vlastnosti. Kontraindikace v případě použití pískavice nebyly zaznamenány. Někomu může být nepříjemný její charakteristický zápach. Při vyšších dávkách se může objevit průjem, příp.


Zevní použití Obvykle se doporučeju přikládat kaši vyrobenou povařením rozemletých semen pískavice řecké seno ve vodě s trochou octa a tuto kaši pak zakrýt obvazem.

Takto je možné léčit hnisavé rány, vředy, otoky, zatuhlé svaly a šlachy. Výskyt: Původem je z Ameriky, planě roste ve Středozemí. Použití v magii: - pískavice ve vodě na oplachování nebo uložená v domě přitahuje peníze. Rituál na přivolání peněz: Dejte do sklenice několik semen pískavice a každý den k zásobě jedno přidejte. Přitom myslete na peníze, které t. Mají mírně štiplavou chuť.


Podporuje růst nových prsních buněk. Zvyšuje velikost a plnost prsou. Používá se také jako sexuální stimulant (afrodiziakum). Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Tvoří přechod mezi pícninami a obilovinami.


Má přímou, chudě větvenou lodyhu s trojčetnými listy, které se podobají listům komonice. Květy vyrůstají jednotlivě nebo po dvou z úžlabin listů na kratičkých stopkách, mají pětizubý kalich a žlutavě bílou korunu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky