pondělí 22. června 2015

Kokosova palma

Kokosová palma je až metrov vysoká palma , v kmeni často prehnutá. Kmeň je pokrytý hustými kruhovými jazvami. Listy pozdĺžneho tvaru vyrastajú na vrchole palmy a sú dlhé až metrov a majú silnú tenkú žilku uprostred.


Stonka listu dosahuje dĺžku až m. Kvety, vyrastajú v dlhých latách z listov a majú žltú farbu, sú samčia aj samičie, rastlina je samoopelivá.

Kokosova palma počinje cvjetati od svoje pete do šeste godine. Více se dozvíte v tomto videu. Na mladoj biljci listovi imaju oblik ribljih repova, a na starijoj biljci su. Francuske Gvajane, a potom i Samoe i Liberije. Brazil, himnu koja se i danas izvodi na Copacabani.


Nedavno je jedan kokosov orah prodat za milijuna eura. Kokosove palme, kolikor je meni poznano, niso prav obstojne pri nas.

Zato so tudi relativno poceni. Mogoče ima kdo kakšne bolj obetavne izkušnje. Njeno ime potječe od grčke riječi сосо (zrno, plod ). Kokos je najpomembnejša kulturna rastlina v tropskem pasu. Domnevno izvira iz otočij v jugozahodnem Tihem oceanu.


Kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera) je palma z čeledí arekovitých, původem pravděpodobně z jihovýchodní Asie, pěstovaná v tropických oblastech na březích moří a velkých řek. Pěstován je pro svůj plo respektive jeho semeno, nazývané kokosový ořech. As an anonymous user, you can only add new data.


If you would like to also modify existing data, please create an account and indicate your languages on your user page. Međutim, u kući je veoma teško da se odgaji odrasla palma iz oraha, pošto je neophodna visoka temperatura vazduha u periodu nicanja semena, oko stepena, uz visoku vlagu u vazduhu. Prednost kokosa koji su isklijani u kućnim uslovima, je što lakše podnose suv vazduh preko zime. Kokosovník obyčajný, alebo aj kokosová palma , je tropická palma pestovaná pre plody – kokosový orech (kokos).


Pravdepodobne pochádza z juhovýchodnej Ázie. Raste sporo, ali može izrasti do m. Když bydlíte v bytě z balkonem tak je dobré jí dat přes léto na balkon, ale nevystavovat přímému. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen.

Nažalost, male su šanse da ove biljke pređu fazu mladice, kada porastu oko metra. Ponekod jo je zasadil človek, drugje pa je odpadle. Sastoji se od tvrde zaštite koja štiti veliki jestivi oraščić ili sjemenku.


Meso kokosa izrazito je nutritivno bogato i može se koristiti za izradu kokosovog mlijeka ili ulja, a kor. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Кокосова палмаили как се постига тропически ефект у дома. За повечето от тропическите.


Táto palma (Cocos nucifera) pestovaná doma môže dorásť až 3m podľa podmienok. Každý rok vyrastie asi o desať centimetrov a vytvorí nový pár listov. Najniža temperatura koju podnosi je °C.


Biljci treba i redovito provjetravanje, stoga ako se uzgaja u zatvorenom, poželjno je iznijeti je na terasu u ljetnim vremenima, odnosno dok je vani toplo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky