pátek 19. června 2015

Květina voskovka

Dařit se jí bude i na oknech orientovaných na výcho jihovýchod nebo jihozápad. Neměla by být ovšem na přímém slunci, protože jí mohou listy začít žloutnout nebo se pálit. Tuto rostlinu můžeme i letnit. Jejím čestným kmotrem se stal Thomas Hoy, který žil ve druhé polovině 18.


Stal se pěstitelem této rostliny.

Od této doby se voskovce říká hoya. Dříve se pěstovala téměř v každé domácnosti. V dnešní době již voskovka nepatří mezi oblíbené květiny a tak. Kvete bíle, stonky silné jako. Oblibu si voskovky získaly především jako hřbitovní květina , často je vysazována na náhrobky a to hlavně díky své odolnosti.


Voskovka je květinou našich babiček. Nevyžadují zvláštní péči ani bohatou zálivku. Výtečně snáší sucho, proto je často vysazována na veřejná prostranství do okrasných truhlíků.

V době květu rostlinu nepřemisťujeme, květy by mohly opadat. Hoja masitá (Hoya carnosa), též známá pod názvem voskovka masitá, je listový sukulent. Je oblíbenou pokojovou květinou a nejčastěji pěstovaným druhem rodu hoja. Výhony vyvazujeme k opoře, buď do kruhu nebo k bambusové tyčce.


Květina voskovka : Jak pěstovat Napsal jezzina 6. Převislé druhy voskovky pěkně vyniknou v závěsné nádobě. Hoja, voskovka , Hoja získala své jméno po britském zahradníkovi Thomasi Hoyovi z přelomu 18. Begonie Stálokvětá neboli voskovka ledovka je velmi vděčná balkónová letnička, má ráda polostín. Snese i lehký stín, ale potom méně kvete.


V období růstu jí zajistíme pokojovou i vyšší teplotu. V zimě vyžaduje Hoya carnosa až stupňů a Hoya bella -stupňů. Substrát nesmí být studený.


Zálivka jí stačí mírná, v zimě slabá. Vyžaduje ale vysokou vlhkost vzduchu, proto ji často rosíme a pěstujeme v misce s vlhkými kamínky. Rostliny není vhodné přemisťovat v období tvorby poupat a kvetení.


Odkvetlé květy neodstraňujeme, vyrostou z nich květy nové.

Prozkoumejte nástěnku Hoya - voskovka uživatele Libuše Kučerová, kterou na Pinterestu sleduje 1lidí. Podívejte se na další nápady na téma Sukulenty, Exotické květiny a Kaktusy a sukulenty. Přesazujte tak jednou za 2–roky.


Květináč ponechávejte na stále stejném místě a pokud možno ani voskovkou nijak neotáčejte. Co je také velmi důležité: po odkvětu neseřezávejte vzniklé „pahýly“, protože na nich obvykle vyrostou další nová květenství. Begonie semperflorens – voskovka, cukrdlata Je velmi nenáročná. Barvy květů: bílá, růžová, žlutá Stanoviště: slunneac. Pokojová voskovka (Hoya spp.) náležící do čeledi klejichovitých (Asclepiadaceae) pochází z Indie a jihovýchodní Asie a nemá s naší planou voskovkou nic společného.


Tedy krom toho, že i pokojová voskovka vypadá, jakoby byla celá pokryta vrstvou vosku. Prodám krásnou pokojovou pnoucí květinu voskovku - délka cca 50cm. Cerinthe major Purpurescens je velice krásná letnička, vhodná hlavně do skupinových výsadeb. Harmonogram péče o růže během roku.


Zahradní dekorační mulče, kameny a drtě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky