středa 17. června 2015

Vlašské ořechy vyloupané

Jak skladovat vyloupané ořechy ve sklenici? Pokud vám vyloupaných ořechů nezbylo moc a jste si jisti, že je sníte jen tak nebo je v blízké době. Jejich cena je dosti vysoká, ale obsah medu je vždy roven obsahu oříšků.


Zavařuji minut za plného varu. Našla jsem jednu omylem zapomenutou sklenici po letech a ořechy zcela v pořádku. Takže se mi líbil nápad s pěknými skleněnými dózami, ale větší množství bych uchovávala zavařené.

Skladovat raději ve skořápce, nebo vyloupané? Stejně jako k uskladnění vybíráme jen dokonalá jablka, tak i vlašské ořechy, které chceme uchovat, musí být řádně přebrané, proschlé, bez plísně a bez zápachu. Ořechy zažívají poslední dobou boom. V mikrovnce vlníme sklenici - litru min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na min.


Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá. Vyberte si co potřebujete z 1aktuálních inzerátů vlašské ořechy. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším.

Bylo prokázáno, že konzumace vlašských ořechů může být pro některá zvířata smrtící, toto zejména platí pro naše domácí mazlíčky, psy a kočky, pro které jsou vlašské ořechy toxické. Jádra vlašských ořechů z Jižní Moravy. Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využívaním těchto webových.


Není nic pohodlnějšího, než když máte vlašské ořechy , které budete potřebovat k vaření či pečení, už připravené bez skořápek. Vlašské ořechy - letošní sklizeň. Vyloupaná jádra je dobré zamrazit nebo naložit do medu. Podstatné je, aby ořechy byly dobře vysušené. Do suchých zavařovacích sklenic vložíme suché ořechy a sklenice zavíčkujeme.


Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. My jsme zkusili všechny varianty a jednotlivé ořechy porovnali. Jak cenově, tak v jejich kvalitě.


V obchodech je cena daleko vyšší. Pro vaši peněženku je tedy daleko výhodnější nakoupit je teď v sezóně. Nabídky výkupů a prodeje ořechů najdete na internetu. Jak tedy vlašské ořechy uchovat? Mezi kuchaři a zahrádkáři se razí dvě nejzákladnější cesty.


Uchovávat ořechy ve slupkách či je vyloupat a uskladnit vyloupané.

Obě možnosti mají své výhody a nevýhody. Prodám vysušená jádra vlašských ořechů, výborné kvality. Pokud jsou důkladně usušeny, pak stačí do sklenice, zavíčkovat, nebo zašroubovat a ořechy vydrží při pokojové teplotě určitě rok ( déle u nás nevydržely, protože jsme snědli ). Nelekejte se, že se po zavíčkování sklenice orosí, pára se znovu vstřebá.


Takto zavařené vydrží několik let. Cena za kg bez DPH: 1Kč. Tuzemská vyloupaná jádra vlašských ořechů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky