úterý 31. května 2016

Aronie černá

Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Sicher durch den Winter. Sie wirken entzündungshemmend und schützen vor oxidativem Stress. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Jeřabina černá je lékem ve formě jídla.

Z jednoho kilogramu čerstvého, nepoškozeného ovoce získáme 5- 6ml husté, tmavé šťávy, téměř černé barvy, která je konzervovaná pasterizací ve skleněných nádobách. Momentálně se intenzivně zkoumají její potenciální léčivé účinky. Látky obsažené v bobulích aronie. Plody aronie obsahují pouze velmi mále kalorií a tuků.


Proč bazírovat na slovíčkách? Vždyť v současné době beztak všichni víme, o co čem je řeč. Aronie nebo černá jeřabina – a není to jedno? O plodech temnoplodce černoplodého.

Uvádí se, že se na našem území začal hojně vysazovat až v 60. Trvalo to, než jsme si zvykli. Arónie, temnoplodec, ale nejčastěji černá jeřabina, je strom z rodiny růžovitých, často pěstovaný jen k dekorativním účelům. Arónie černá - temnoplodec (Aronia melanocarpa) Arónie jsou svými plody podobné jeřábům, a u nás se pěstují tři druhy.


Aronia melanocarpa (temnoplodec černý), Aronia arbutifolia (temnoplodec planikolistý) a Aronia prunifolia (temnoplodec třešňolistý). Z hlediska využití plodů je asi nejlepší A. Temno-plodec ( aronie ) černoplodý je ovocná dřevina z čeledi růžovitých. Plody jsou surovinou pro výrobu osvěžujících nápojů, vín, likérů, želé a. Arónie černá , známá jako černé jeřabiny či temnoplodec, je ovocný keř vhodný do každé zahrady. Z keřů černé jeřabiny si můžeme vysázet i živý. Její výskyt v přírodě je však méně častý, aronie je zpravidla vysazována účelně.


Do doby, než se na ní objeví plody, si ji lidé čas od času pletou s třešní. Obě rostliny mají totiž velmi podobné listy. Jakmile ale začne keř plodit, je aronie téměř nezaměnitelná s žádným jiným keřem, či stromem.


Chokeberry ( Aronie, černá jeřabina) je v různých jazycích romanticky nazývána jako černá perla, černý jeřáb. Arónia - alebo iným menom - Jarabina čierna je rastlina, ktorej zrelým, takmer čiernym plodom pripisujú veľkú liečivú silu a schopnosť spomalenia starnutia.

Autor: Archiv ireceptar. Pěstování pro labužníky: víno a omáčka z vlastních brusinek Kandované jeřabiny na mlsání. V parcích a zahradách by tento keřík se sytě červenými listy dobře vypadal. Jenže dnes už ho zná málokdo.


Přitom je to rostlina, kterou si už i doktor ruskýc. Pokud jste o arónii doposud neslyšeli, pravděpodobně nebudete jediní. Možná znáte toto bobulovité ovoce pod názvem černý jeřáb, nebo lidověji temnoplodec. Chokeberry (Aronie, černá jeřabina) je v různých jazycích romanticky nazývána jako černá perla, černý jeřáb.


P Černý jeřáb je ovocný strom nebo keř. To vše jsou názvy pro nenáročný ovocný keř, který je ozdobný i léčivý. Jeho plody nabízí takovou dávku vitamínů a dalších bioaktivních látek, že se označují jako superpotraviny.


Aronie, jak se také říká černé jeřabině, je významným antioxidantem a zcela přírodním účinným lékem proti mnoha zdravotním potížím. Bojuje s vysokým krevním tlakem, cholesterolem, stresem, zpomaluje stárnutí a obsahuje spoustu vitamínů, které jsou pro organismus nezbytné. Recepty z aronie ocení každý, kdo chce udělat správný krok k upevnění svého zdraví.


Wörterbuch und Lexikon in deutscher Sprache nachschlagen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky