pondělí 10. července 2017

Chia semínka složení

Kaufe Kg Chia im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. CHIA semínka, čia semena, chia seeds Novinka Kniha Zázračné chia semínko Chia -šalvěj španělská ( salvia hispanica ), rostla dříve jako jednoletá planá bylina, jejíž výška je asi metr a na konci každého stonku má fialové nebo bílé květy.


Uložte si chia semínka do svého jídelníčku zdarma. Semínka chia obsahují mnohem více živin, než celá řada populárních potravin.

Nalezneme v nich 3x více železa, než ve špenátu, 2x více draslíku než v banánech a 5x více vápníku než v mléce. Chia semínka si mohou bez obav dopřát dospělí i děti. Do svého jídelníčku je mohou zařadit lidé citliví na lepek , protože jsou přirozeně bezlepková. Přínosem jsou rovněž pro diabetiky , kteří potřebují zamezit výkyvům hladiny cukru v krvi. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské.


Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových. Ideální pro vytrvalostní běžce nebo pro lidi co toho musí hodně stihnout. Aztékové je prý dokonce používali i jako platidlo.

Smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť. Složení a nutriční hodnoty chia semínek.


Při zakoupení je nutné přečíst si doporučení výrobce, protože denní dávka chia semínek by neměla přesáhnout polévkové lžíce. Při počátečních dávkách je nutná dostatečná hydratace. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Dále v semínkách můžeme najít omega mastné kyseliny, které jsou velice důležité pro vstřebávání vitamínu A,K,D a E. Sacharidy v semínkách tvoří z vláknina a tak se hodí do diety.


Tyto hydrofilní vlastnosti semínek chia pomáhají tělu zajistit vyšší hydrataci (zevnitř) - velmi důležité při sportovním výkonu a jakékoliv zvýšené fyzické námaze. Doporučená denní dávka chia semínek je dle nařízení EU gramů (asi polévkové lžíce). Právem je můžeme zařadit mezi tzv. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší.


Obsahují vápník, antioxidanty, omega-nenasycené mastné. Zároveň bylo řečeno, že není vhodné chia semínka míchat s mléčnými produkty, neboť se údajně účinek chia sníží a,že je to špatná kombinace. Vůbec tomu nerozumím, ale čím dál víc vidím takových receptů, kde je chia s tvarohem, mlékem, jogurtem atd.

Chia se nedoporučuje lidem, kteří mají nízký tlak a dále těm, kteří berou léky na ředění krve a vitamín B17. Prodávají se v bio i nebio verzi. Balení (2- 3g) stojí 1- 1Kč, záleží na značce a kvalitě. Ať už do sladkých nebo slaných pokrmů a nápojů, zaručeně si vyberete.


Nejsou tvrdá, můžete si s nimi cokoli posypat. Dají se přimíchat do polévek, pomazánek, jogurtů, ovesné kaše, nebo do zeleninových salátů. Jsou vhodné zejména pro sportovce, diabetiky, osoby s vysokým krevním tlakem nebo zvýšeným cholesterolem, pro osoby s redukční dietou, vegetariány, vegany. Energie z přijaté potravy se tak uvolňuje postupně, tělo ji lépe využije a hlad nenastoupí tak rychle.


Semínka je vhodné konzumovat také při redukčních dietách a diabetu 1. A právě bohatý jídelníček je základem pevného zdraví. Semínka šalvěje hispánské totiž i přes svou velikost obsahují obrovské množství výživných látek. Jestli váš mazlíček sní opravdu velké množství chia semínek, může mít větší žízeň.


Nezapomínejte tedy na to, aby měli přístup k čerstvé vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky