pondělí 15. dubna 2019

Druhy kanadských borůvek

Podle doby sklizně je rozdělujeme na rané, středně rané a pozdní. Velikost kanadských borůvek velice kolísá. Roli v tom hraje odrůda, ale i pravidelná vydatná zálivka a hnojení, stáří a zdraví větví i celého keře. Tak jako jiné ovoce se kanadské borůvky mohou také přeplodit, pak vidíme mnoho květů i nasazených plodů, které ovšem i při naší nejlepší péči nedorostou, protože je počet listů prostě nedokáže uživit.


Department of Agriculture ve Washingtonu se šlechtěním borůvek z divokých porostů bylo selekcí a křížením získáno mnoho kultivarů (odrůd) a stále vznikají nové, kvalitnější. Obsahují vitamíny, minerální látky a barviva, které mají mimořádné příznivý vliv na lidský organismus zvyšují obranyschopnost, výborně působí proti průjmům.

Borůvka Pink Lemonade bude zkrášlovat Vaší zahradu po celý rok. Zjara rostlina kvete ná. Dorůstá do výšky 1cm. Její plody jsou větší, světle modré, mírně zploštělé.


Nízké borůvky jsou zvláštním druhem kanadských borůvek , které dorůstají do výšky max. Díky této vlastnosti je lze pěstovat v nádobách na. Plody sbíráme po celý červenec. Dále se mezi borůvky zařazuje Amelanchierova borůvka – tedy muchovník a například zimolez kamčatský, který však botanicky s borůvkou nemá nic společného, přesto se však považuje za jeden z druhů borůvek.


Predovsetkym su to uplne odlisne rastlinne druhy.

U vsetkych tusim okrem Muchovnikov (ruku do ohna za to nedam) sa odporuca vysadzanie po dvoch rastlinach, lebo pri vzajomnom opeleni sa dosahuje vacsich plodov a tym padom aj urody. Na rozdíl od borůvek lesních tyto potřebují plné slunce. Pokud hnojíte, používejte hnojiva na vřesovištní rostliny nebo směsi na podporu plodů. Máte-li vlastní kompost, doporučujeme každé jaro odhrnout kůru, přisypat dobrou vrstvu org.


Do kategorie kanadských borůvek spadají kultivary Polaris, North Country, North Blue. Habitus těchto keříků je o mnohem nižší cca (2m) než jsou borůvky americké (2-5m) a jejich plody jsou také rozdílné. Druhy nízkých borůvek Northblue – keře dorůstají do výšky až 1cm.


Vysoce úrodná odrůda, plody mají tmavě modrou barvu. Tato borůvka dozrává na přelomu července a srpna. Po přehmatu v pěstování kanadských borůvek , kdy mi za dva roky odešly (dal jsem na radu odborníků ze zahradnictví) jsem začal jinak. Exkluzivní odrůdy kanadských borůvek , prodáváme kvalitní sazenice ideální pro.


Ty pravé lesní borůvky , brusnice borůvka (Vaccinium myrtilus) jsou nízké opadavé. Kanadská borůvka – cererit 8. Brusnice chocholičnatá, známá též jako kanadská borůvka, je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Pěstujte borůvky – zeštíhlují a zlepšují zrak. Jak zajistit soukromí na zahrad.


Výsadba, pěstování a hnojení kanadských borůvek V posledních letech roste obliba kanadských borůvek jak pro pěstování, tak pro konzumaci. Jedná se o borůvku chocholičnatou (Vaccinium corymbosum). Během prvních dvou let borůvky neřežeme.

Třetím rokem jen ze středu rostlin odstraníme slabé výhonky, aby měly ty silné dostatek prostoru a keř nám příliš nehoustnul. Pěstování kanadských borůvek není nijak náročné, přesto je jim potřeba věnovat určitou péči. Borůvky vyžadují především kyselou půdu a bohatou zálivku.


Vhodnou půdou na pěstování je borůvkový substrát, vrchovištní rašelina s přidáním borůvkového hnojiva nebo hrabanka. A víte, že si některé druhy těchto bobulek můžeme pěstovat sami na zahrádkách? Borůvky jsou ovšem citlivé na chlór a vápník, proto bychom se měli zásadně. Při zrání borůvek natáhnout nad nimi síť, ptáci rádi sklidí za Vás. Zálivka kanadské borůvky posts 21.


Archiv Hodnocení: – ‎hlasů – ‎6Kč Pokud borůvka nemá dostatek rašeliny. Mladší prostříháváme jen zřídka. Sbírají se zpravidla v první polovině července, v suchých a teplých letech i koncem června.


Celá sklizeň trvá asi šest týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky