čtvrtek 4. dubna 2019

Zahrada ve svahu fotogalerie

Největší výhodou je nádherný výhled nad zahradou, kterého se u rovinatých zahrad nikdy nedočkáme. Okrasná zahrada ve svahu s ozdobnými palisádami. První jmenovaná možnost, dřevo, je velmi přirozené a zahradě sluší.


Jediný problém představuje trouchnivění či nezbední červotočové. Ale ani beton není nijak nepřirozený. Dnešní trh nabízí množství materiálů, díky nimž beton ani nevypadá jako beton.

U svažitých zahrad můžeme využít pravý význam pojmu terasa. Správně pojatá zahrada ve svahu může dokonale doplnit dům i zbytek zahrady. Z kamenů můžete vytvořit suchou zídku a do mezer zasadit rostliny.


Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Další nápady na řešení ve fotogalerii. Používáním webu vyjadřujete souhlas s jejich použitím.


Různá místa, různě položená nabízejí k pěstování ve svahu až nepřebernou paletu možností v tom, jaké rostliny zde lze pěstovat. Fotogalerie zahrad pro Vaší inspiraci. Zde je fotogalerie zahrad našich realizací rozdělená do kategorií pro Vaši snadnější orientaci.

Najdete zde jak celé okrasné zahrady, tak jen obrázky z údržby zahrad. Každá věc má své výhody i nevýhody, a jinak tomu není ani u zahrad ležících ve svahu. Rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled patří mezi nesporné výhody takového pozemku (zahrady).


Fotografie, u kterých je uvedena autorka Hana Vymazalová , jsou k dodání pro tisk ve vyšších rozlišeních na CD. Pokud není uvedeno jinak, obrázky nejsou volně použitelné a zájemce o ně se musí domluvit přímo s autorem fotografie nebo článku. Přemýšlíte nad zahradou ve svahu ? Máme-li zahradu ve svahu, není to na závadu. Naopak, jejím horizontálním členěním můžeme dosáhnout velmi zajímavé kompozice.


Založení takové zahrady můžeme řešit několika způsoby. Ve volnějších a větších zahradách můžeme napodobit přirozenou stráň nebo mez. Pokud není svah prudký (do 30°), můžeme ho zatravnit , ale samozřejmě i osázet. Strmější svahy většinou osazujeme. Vesnická zahrada inspirace.


Vybíral jsem z fotek z různých zemí takové, které lze akplikovat do českých podmínek, aniž by byl narušen tradiční český ráz. Založeno na redakčním systému WordPress. Obsah webu (C) Jiří Bláha Tonery-eshop.


Zahrady fotogalerie, 19. Optimalizováno pro IE a. Nejprohlíženější galerie Chtěl bydlet v lese.

Tak postavil dům na kraji města a kolem vysázel stromy Dvě zahrady, kde trávník nahradilo suťoviště. Je mnoho možností, jak upravit zahradu, ale místo ve svahu má svá specifika, kterými se od obyčejné zahrady umístěné na rovině liší. S dodržením určitých pravidel dosáhnete zajímavých rozměrů, jež rovině chybí.


Nebojte se do úprav svahů pustit s odborníkem. Sice to bude dražší, ale výsledek stojí za to. Podívejte se s námi, jak vznikala zahrada pro relaxaci i potěšení podle jejich přání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky