středa 14. ledna 2015

Pěstování kustovnice čínské

Sazenice kustovnice čínské nabízíme k prodeji v našem eshopu. Sazenice nakupujeme ve zkušeném zahradnictví, které se především specializuje na pěstování různých odrůd rakytníku. Koupě sazenic kustovnice čínské v našem eshopu.


Ty je třeba namočit asi na hodiny do vody. Goji pěstování skutečně není náročné a to ani časově, ani finančně.

Sazenice Goji Berry se dají velmi levně objednat na internetu. Můžete si tak sami vypěstovat svou zázračnou rostlinu, která patří k největším darům matky přírody. V našich podmínkách roste příbuzný kustovnice čínské s názvem kustovnice cizí. Tuto kustovnici najdeme nejčastěji poblíž. Miluje slunce, ale bude se jí dařit i na přistíněných stanovištích.


Roste dobře v půdě, která je kyprá a písčitá a bohatá na živiny. Výsadba a substrát: Kustovnici vysazujeme do lehčích, spíše písčito-jílovitých pů Nejvhodnějším období je měsíc březen nebo duben.

Plody goji berry pochází z Číny, kde kustovnice roste v drsných podmínkách pohoří Himálaje. Její pěstování není nijak složité, a pokud budete úspěšní, možná za pár let sklidíte své vlastní plody. Pěstování goji nejen v Číně. V Číně a Tibetu se plody kustovnice čínské (Lycium chinense) – goji – nazývají „šťastné ovoce“.


Obyvatelé jsou tam pevně přesvědčeni, že ti. Zpracování plodů kustovnice. Plody kustovnice čínské zvané godži jsou červené drobné bobule, které můžete po sklizni sušit nebo zpracovávat na. Plodům kustovnice čínské jsou připisovány pozitivní zdravotní účinky (lidé je více znají sušené z prodejen se zdravou výživou než z keříků). Zahrádkáři zase vítají poměrně nízké nároky kustovnice čínské na pěstování , její zdobnou úlohu na zahrádce v době květu.


Rostlina potřebuje teplé a. I když se objevuje v drsných podmínkách Himalájí, není na pěstování příliš náročná, a proto se úspěšně daří pěstovat ji také u nás. Kustovnice čínská se volně vyskytuje na území Japonska, Číny a Koreje. I přesto se jí bude nejlépe dařit v teplých oblastech a všude tam, kde je dostatek slunečního záření.


Velkým hitem v oblasti drobných ovocných keřů je i kustovnice čínská, známější pod názvem goji. Avšak čím lepší podmínky jí připravíte, tím bohatší a kvalitnější sklizně dosáhnete. Jak pěstovat kustovnici.

Jedná se o velice zdravé ovoce, které lidskému organismu prospívá v řadě ohledů. Berou ji jako velice důležitý potravinový doplněk. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.


Používáním tohoto webu souhlasíte s. Vypěstujte si vlastní kustovnici čínskou. Její drobné červené bobule jistě ozdobí i vaši zahrádku. Kustovnici čínskou, jejíž plody godži jsou známé pro své blahodárné účinky, si můžete vypěstovat i sami doma. Velkou výhodou je možnost vypěstovat si vlastní ovoce.


Na následujících řádcích se podíváme blíže, jak pěstovat kustovnici v českých podmínkách. V následujícím článku si povíme vše o goji, od počátku pěstování , přes péči o rostlinu až po denní dávku a dietu s goji. Počátek pěstování goji Z literárních pramenů ji známe již od 7. Je velmi silný antioxidant a zpomaluje stárnutí. Tento převisající, opadavý keř, který dorůstá až do výše dvou metrů , můžete vysadit všude tam, kde je dostatečné množství slunce a nepřemokřená půda.


Jeho převislé větve zabírají dost místa do šířky, proto s tím již při vysazování počítejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky