čtvrtek 8. ledna 2015

Sůl do bazénu diskuze

Vážení, do bazénu Azuro 4o objemu m písková filtrace, sypu mořskou sůl již třetím rokem. Korozivní účinky soli jsou nadnesené. Salinátor - proč ne, ale jeho pozitivní funkci přeceňujete. Někdo dává do bazénu sůl , aby se voda rychle nekazila.


Nechci tam dávat nějakou šílenou chemii, tak bych chtěla taky zkusit sůl. Do bazénu dávám trochu chemie (dlouhodobé tablety), jinak nic, ani pH neměřím. Když mi někdy voda zezelená, vypustím ho do jímky (kam teče voda z ČOV a kterou zalévám) a napustím novou teplou (TČ 25kW, vlastní studna). Se ženou jsem se shodli, že velikost úplně stačí.


Děti se vyblbnou, nám stačí osvěžení. V naší nabídce si můžete vybrat mezi kvalitní italskou mořskou solí z evropských moří o velikosti zrna až mm bez obsahu jodidů, znečišťujících látek a dalších nežádoucích prvků. Takže jentak nasypat sůl do bazénu , to by jistě nefungovalo.


Aplikace do bazénu dokonale splnila účel. Vysypaný obsah se poměrně rychle a beze zbytku rozpustil. Při následném kontrolním měření vody jsem zjistil, že má náležité a potřebné parametry, takže i kvalita bazénové soli je určitě v pořádku. Bazénová sůl je vhodná pro solinátory (chlorinátory). Rozpusťte optimální množství soli v nádobě a roztok následně vylijte přímo do bazénu.


Pokud tedy přidáváme do bazénu prostředky na její úpravu, dostanou se do každé kapky a splní své poslání. Filtrační jednotka je tak nezbytnou součástí každého bazénu a zpravidla je prodávána už s bazénem. Do této kategorie patří čištění vody pomocí UV lampy, ionizace nebo salinace.


Při čištění pomocí UV lampy je voda vystavena záření UV-C, jež zabíjí bakterie, viry a ostatní jednoduché organismy a zabraňuje jejich množení. Ionizátor dezinfikuje vodu v bazénu elektrolytickým dávkováním iontů mědi a stříbra. K čištění vody tak dochází hlavně pomocí mědi. Sama o sobě obsahuje spoustu výživných minerálů.


Sůl nezamezuje růstu ničeho. Jediné co Vás chrání je ta filtrace a to že se Vám tam nekoupe hodně osob (rodina) každý den. Takže pokud si chcete řikat sem jako u moře, dejte k bazénu palmu, skočte pro slánku, zapnout filtraci a šup do bazénu.


V této kategorii si můžete vybrat z kompletní nabídky různých druhů vysoce kvalitních solí, ať již potřebujete mořskou sůl do bazénu, tabletovou sůl, vysokoprocentní sůl do bazénu nebo posypovou sůl pro zimní sezónu. Sůl do bazénu a změkčovačů. Všechny naše produkty pocházejí ze zemí EU. My se koupeme v bazénu od dubna do října a to rozhodně nejsme nějací výjmeční otužilci. A údržba není nijak náročná pokud člověk ví co a jak.


Doporučujeme dodržet dávkování soli dle návodu k použití solinátoru. Studniční voda do bazénu - zkušenosti už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak použít sůl do bazénu.


Optimální množství soli do bazénu je – kg na jeden metr krychlový vody. Tím dosáhneme koncentraci soli – , při této koncentraci soli pracuje na optimální výkon většina zařízení pro úpravu bazénu pomocí mořské soli. Pro srovnání – mořská voda obsahuje až desetinásobné množství soli. Použití soli při úpravě bazénové vody bohužel nejde zjednodušit na pouhé nasypání soli do bazénu a konstatování, že máme hotovo. Sůl lze samozřejmě použít i tímto způsobem, ale pak se nejedná o standardní proces úpravy bazénové vody pomocí soli.


Regenerační tabletová sůl AXAL PRO určená k úpravě vody do změkčovačů je vyrobena z jemné kvalitní vakuové soli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky