úterý 9. června 2015

Druhy ořechů

Většina ořechů by se měla konzumovat střídmě, ale ne proto, že mají vysoký obsah tuku nebo kalorií, ale kvůli vysokému obsahu bílkovin. Nadbytek bílkovin může vést ke zvýšení hladiny cukru v krvi, zvýšené tělesné hmotnosti, ledvinovému stresu, úniku minerálů z kostí a stimulaci nádorových buněk. Ořechy vybírejte organické a syrové, bez ozáření, pasterizace a cukru.


V zásadě pro ně platí totéž, jako pro ostatní druhy ořechů : Jsou v co nejpřirozenějším stavu velmi zdravé, ale neměli bychom jich konzumovat příliš – nanejvýš tak dvě hrsti vyloupaných plodů (zahrneme-li do této kategorie mandle, těch bychom měli sníst, byť jsou též velmi prospěšné, zhruba jen jednu hrst). Via Naturae nabízí bio, raw a bezlepkové produkty, ořechy, čisté sušené ovoce, semínka, superpotraviny a byliny v nejvyšší kvalitě a za dobré ceny.

Druhy ořechů z celého světa, které pomáhají na různé neduhy, ale i prodlužují věk a snižují cholesterol či vysoké krevní tlak. Ořechy obsahují celou škálu vitamínů i látek prospěšných pro naše zdraví. Jaké druhy ořechů známe?


V dnešním článku si řekneme, jaké populární ořechy máme a sdělíme si jejich benefity pro naše zdraví. Vlašský ořech je plod mohutného listnatého stromu s názvem ořešák vlašský. Může dorůstat až do neuvěřitelné výšky metrů, záleží na místě.


Velikostí plodů se řadí mezi největší z ořechů v našem sortimentu. Plodnost je brzká, velká, pravidelná.

Jedná se o středně ranou odrůdu polopapírku. V Česku je známých několik druhů ořechů , asi nejznámější jsou ořechy vlašské. Kromě dalších známých druhů ořechů však existují i další.


Ořechy - druhy ořechů Existuje několik druhů ořechů. Některé jsou nám notoricky známé, jiné běžně neužíváme. Věděli jste napříkla že pistácie mohou samy vzplatout?


Makadamové ořechy - tučný a drahý Australan. Ořech, který ořechem oficiálně není. Uvádí se, že konzumace ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu.


Pravidelná konzumace vlašských ořechů v rozumném množství vede ke snižování hladiny škodlivého choresterolu v krvi, snižuje riziko infarktu, navíc pozitivním způsobem ovlivňuje potenci a zlepšuje náladu, paměť a mozkovou činnost obecně. Díky vysoké hodnotě vitaminu E řadíme vlašské ořechy mezi top antioxidačních potravin. Pravidelnou konzumací ořechů lze snížit záněty a podpořit tak zdravé stárnutí.


Ve studii o středomořské výživě zaznamenali účastníci, jejichž strava obsahovala ořechy, snížení zánětlivých projevů o v případě C-reaktivního proteinu (CRP) a o u interleukinu (IL-6). Divoce rostoucí druhy mandloně obecné, středně velkého stromu, jež blízce připomíná broskvoň nebo meruňku, rostou od Súdánu po Jižní Afriku. Mandle se dnes pěstují v Kalifornii, Španělsku, Itálii, Portugalsku, Řecku, Kypru i dalších zemích.

Zpracování ořechů před uskladněním? To hlavní je, nechat je důkladně proschnout. Pečlivě je očistěte (nejlépe v latexových rukavicích, neboť ořechy barví), poté je vložte do síťového pytle (klasický pytel, v němž se kupují třeba brambory nebo cibule), a pověste. Kompletní výčet ořechů by byl podstatně delší a možná už trochu nudný, protože všechny mají rozmanité pozitivní účinky. Z těch méně známých můžete okusit třeba ořech makadamový nebo maledivský.


Když je seženete a zachutnají vám, svému zdraví neuškodíte. Druhy dyni Dyne muzeme rozdelit do dvou skupin, a to na jedle druhy a okrasne druhy. Druhy dýní Dýně můžeme rozdělit do dvou skupin, a to na jedlé druhy a. Dříve než produkty nabídneme Vám, sami ozkoušíme a ochutnáme veškeré druhy ořechů , semínek a sušeného ovoce od našich dodavatelů a sbíráme recenze od našich klientů. Pokud některé ořechy přestanou vyhovovat nebo je tam častá chybovost, hledáme za něho náhradu i na úkor ceny.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Společnost ALIKA je přední českou potravinářskou firmou, zabývající se výrobou pražených ořechů a slaných snacků, a balením sušeného ovoce a olejnatých semen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky