pondělí 15. června 2015

Kompost žížaly

Die besten Produkte im Test. Touto cestou zcela zdarma získáte to nejlepší hnojivo pro vaše rostliny - VermiKompost. Jde o přírodní substrát bohatý na minerální látky, enzymy (stimulátory růstu) a živiny. Kalifornské žížaly mají své výhody i nevýhody.


Výhoda je, že se rychle rozmnožují a jsou žravé. Tedy dalo by se říci, že jsou výkonnější. Počítám s tím, že za půl roku. Biologický odpad je navíc zpracováván i během zimy, takže na jaře je podzimní kompost již zpracován na vermikompost. Rychlost zpracování záleží na poměru hmotnosti počáteční násady a hmotnosti biologického odpadu.


Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme celý kompost. Hotovým kompostem můžeme přihnojit rostliny nebo je do něj přímo vysázet (to ocení třeba dýně, okurky nebo cukety). Aby začal kompost pracovat a rozkládat se, potřebuje nejen vlhkost, ale také žížaly.


Zkuste je do kompostu přilákat některými vybranými pochoutkami. Pokud pijete černou mletou kávu, schovejte žížalám lógr, chutná jim. Nalákat je můžete také na zbytky ovoce i zeleniny, posekanou trávu a spadané listí.


Velice rády mají kávovou sedlinu nebo namočené proužky papírové lepenky. Nevhodné je dávat žížalám mléčné výrobky, zbytky masa a tuky. Množství odpadu se odvíjí od počtu žížal.


Pokud se vám podařilo žížaly zkompostovat, nelekejte se a zkuste to ještě jednou s novou násadou žížal! Nacházím žížaly ve sběrné nádobě, mimo kompostér. Zejména vy, kdo jste se rozhodli kompostovat ve městě – v bytě, ve škole nebo v kanceláři, oceníte vermikompostér. Do interiérového kompostéru (vermikompostéru) podobně jako venkovního kompostéru jsou vhodné žížaly hnojní, náš český původní druh, který můžete. A přitom to žádný odpad není, ale žížaly jej hbitě promění v největší poklad – úrodný humus.


Můj osvědčený postup, jak zužitkovat zeminu i potenciál žížal, je, že si nechám cca zavařovačku živé hmoty ( žížaly , kompost , vajíčka) a zbytek vyklopím na zahradní kompost nebo na podzimní či jarní záhon před zapracováním. Pouštíte-li se do práce během suchého počasí, vrstvu provlhčete několika kropáči vody a přidejte slabou vrstvu zeminy. Vlhkost je důležitá, aby se zahradní zbytky dobře rozkládaly. Doloplazy Dobry den, zizaly v poradku dorazily a uz jsou ubytovane v krasnych bednach, s kvalitni zeminou a konskym hnojem, moc dekujeme za kvalitni sluzby a prejeme hodne uspechu. Vám budou rozmnožovat podle přísunu potravy už po prvním měsíci a množství substrátu.


Pokud ještě nemáte vermikompostér, vyberte si z naší nabídky vermikompostérů a můžete hned začít kompostovat ve vašem bytě. Domácí kompostér si každý může vyrobit sám, nebo se dá nakoupit i designový. No a koupíte i výkonné žížaly. A pak už kompostujete, bez práce a bez. Bylinky za oknem či zahrádku na balkoně můžete „přikrmovat“ hnojivem vyrobeným z odpadu z vlastní kuchyně.


Stačí si pořídit vermikompostér, tedy. Hnojivo, kterým jsou do půdy navraceny všechny cenné živiny. Na zimu v krabici u kotle, na jaře přesypu do kompostu, na podzim si odtud zase nějaké odlovím. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Kompost je velmi kvalitní organo-minerální hnojivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky