pondělí 15. června 2015

Nepřímé grilování

Nepřímé grilování Jak vyplývá z názvu, potraviny se umístí mimo přímý žár ohně , ne přímo nad něj. Nepřímou metodu můžete využívat jen v grilu s víkem , které je při grilování zaklopené, aby se zabránilo úniku tepla z grilu, ze kterého se tak stává zařízení připomínající horkovzdušnou troubu. Zde je video návo jak svůj gril Weber na dřevěné uhlí připravit na nepřímé grilování. Při nepřímém grilování stoupá žár po stranách od grilované suroviny a cirkuluje v grilovací komoře.


Teplota je výrazně nižší než při přímém grilování, doba grilování je tedy delší. Pokud chcete metodu nepřímého grilování využít u grilů na dřevěné uhlí , palivo rozmístěte za palivové přepážky.

Grilujete-li na kotlových či plynových Weber grilech, docílíte vždy velmi dobrých výsledků. Grily jsou totiž konstruovány tak, že máte neustálou. Dosažená teplota je nižší , pohybuje se kolem 1stupňů, propékání probíhá nepřímo pomocí horkého vzduchu, který obíhá kolem celého roštu.


Jsou dva základní způsoby grilování : přímé a nepřímé. Vhodný způsob na grilování malých, ne. Pro grilování rozeznáváme základních stupňů teplot vhodných pro přímé nebo nepřímé způsoby grilování a různé potraviny. Pokud by se nám krkovice zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších minut (mimo hořáky, s uzavřeným poklopem - 1- 200°C). Vepřovou krkovici po ugrilování necháme ještě nějakou minutku odpočinout na předem vyhřátém talíři.


Skvěle se hodí k opékání, pečení chleba a dortů.

Tento způsob přípravy jídel na grilu by se dal nejlépe přirovnat k horkovzdušné troubě. Hořák stáhněte na nízkou teplotu. Nejsnáze se takto griluje na plynovém grilu s třemi hořáky, po rozehřátí grilu na vysokou teplotu umístíme připravované p. Vybíráte Gril pro nepřímé grilování a chtěli byste za vaše peníze ten nejlepší? Poradíme, jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od.


Základním krokem pro správné grilování je pochopení rozdílu mezi přímou a nepřímou metodou grilování, ať už na plynovém grilu nebo grilu na dřevěné uhlí. Právě přímé a nepřímé grilování jsou dva nejzákladnější způsoby grilování, jejichž zvládnutí se stoprocentně projeví ve výsledku. Přímé a nepřímé grilování.


Věděli jste, že existuje přímé a nepřímé grilování ? Grilovací technika: nepřímé grilování. Vegetariánská pizza ( porcí ) Doba na přípravu: cca minut (včetně kynutí) Náročnost: snadné Gril: Weber Genesis E 3Pomůcky: pizza kameny Weber, dřevěný váleček Doba g. Při přímém grilování by se mohlo stát, že zatímco na povrchu budou hotová, uvnitř zůstanou syrová. Oblibě se těší zejména klasické grily na dřevěné uhlí.


Své příznivce ovšem mají také plynové a elektrické grily. Prostřední hořáky po vyhřátí komory grilu vypneme a grilované maso umístíme přímo nad prostřední vypnuté hořáky grilu. Na plynové grily se dvěma hořáky nebo pro grily Weber Q1a Q2umístíme maso mezi hořáky. Potraviny se připravují na střední stupeň teploty v uzavřeném grilu.


Víko grilu je uzavřené, aby zabránilo úniku tepla z grilu, ze kterého se tak stává zařízení připomínající „venkovní troubu“.

Doba grilování je v tomto případě delší, aby se zajistilo vzhledem k větší velikosti grilovaných potravin jejich propečení. Propékání probíhá horkým vzduchem, který cirkuluje kolem celého roštu a doba grilování je v tomto případě delší než minut, aby se grilované potraviny důkladně propekly. Tato metoda grilování je vhodná především pro větší kusy masa, přičemž se doba přípravy prodlouží. Kotlové grily Weber, plynové grily Weber a Campingaz, lávové grily Campingaz, zahradní grily, grily na dřevěné uhlí, elektrické grily - množství doplňků a příslušenství.


Připravte gril na nepřímé grilování nad středním žárem. Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu vylilijte nebo raději vypijte. Udělejte do horní části plechovky otvírákem na konzervy další dva otvory.


Pokud by se nám zdála lehce tušší, můžeme dogrilovat na nepřímé grilování dalších minut (mimo hořáky s uzavřeným poklopem).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky