pondělí 8. června 2015

Letní aranžmá

Tento pin objevil(a) Pavla Navrátilová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Pokaždé, když mám před sebou kytičku květin, mám pocit, že je to zázrak. Dívám se, jak hebkými lístky prochází světlo, jak květy pozvolna.


Foto: Tomáš Rubín Na zahradu si můžete ozdobit také košík mechem, který dozdobíte trpaslíkem, cestičkou z oblázků, židličkou slepenou z klacíků a pár šiškami.

Rozevlátý věnec s mořskými hvězdami, mušlemi a lasturami v modro-žluté. Přivezli jste si z víkendu náruč plnou květin? Poradíme vám, jak z docela malého pugétu vytvořit atraktivní aranž. Stačí k tomu forma na bábovku.


Rostliny v nádobách – letní výzdoba zahrady Nastává čas stěhování kytek. Na čerstvý vzduch vyneseme rostliny v nádobách – letité palmy, oleandry i. Jarní a letní aranžmá z vrby.

Vzhledem k tomu, že máme na zahradě stromy. Provádíme vázání kytic, zdobení sálů. Prodáváme dárkové zboží. Prozkoumejte nástěnku „ letní aranžmá a nádoby“ uživatele Květinový Ateliér na Pinterestu. Do velkých aranžmá se hodí i menší květ kaly.


V kompozici využíváme jak svislou rovinu, tak také plavání prvků po hladině. Zde dobře působí i plovoucí lesklý list např. Vysoká aranžmá celoroční-letní s pivoňkami a hortenziemi.


Na výrobu jsem použila kvalitní materiálvýrobce Čr a Holandsko. Podívejte se na další nápady na téma Aranžování květin, Květinová aranžmá a Velikonoce. Tyto dva trendy splňují požadavky jakéhokoli interiéru, ať už máte moderní interiér nebo retro či venkovský dům. JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ Drazí, čas od času se mě ptáte na numerologické a karmické výpočty, ale ty já nedělám, čísla nejsou moje parketa.


Dlouho jsem přemýšlela, jak zpracovat hromadu ořezaných větví z vrby. Prosluněná letní kytice ze žlutých třapatek (Rudbeckia) a hnědých černuch (Nigella) svázaných žlutou páskou. Kroužek z větviček může posloužit stejně dobře jako váza.

Robustní okraj pěkně kontrastuje s pastelovými barvami tulipánů, sasanek, hyacintů a hrachorů. Jednoduché aranžmá nepostrádá stylovost (vlevo). Půvabné aranžmá z tulipánů, šeříků, hyacintů, řebčíků, modřenců, narcisů, kaliny, hrachorů a vrby ve vázách se stuhami (vpravo).


Pro aranžmá použije živé květy, běžně dostupné na zahradě, například pivoňky, růže, bohyšku, nejrůznější bylinky a další květy. Pro aranžmá je nutné si připravit izolepu, nůžky, krajku a samozřejmě mísu, do níž budeme aranžovat. Milujete trávit letní večery na balkóně? V nové kampani jsme přichystali 4. Na slunci ve Žlabech se rády vyhřívají nejen květiny… Foto: Kristýna Prechtlová.


Trio dekorací se vybarvilo na zeleném koberci u Barbory Vančíkové. Letní kvítí Dany Burešové. V tomto videu najdete odpovědi jak na řez letních peckovin - hlavně třešní a meruněk Řez stromů třeba provádět odborně a uvážlivě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky