úterý 2. června 2015

Modrá skalice bazén

Sklízí totiž v potlačení dalšího růstu řas velký úspěch. Tento přežitek se stále více objevuje v návodech jak ušetřit na diskuzních fórech a jiných webech. Obecně lze říct že skalice modrá do bazénu je v podstatě hodně toxická a jedovatá pro lidi.


Sice to tu řasu zničí ale je to nebezpečná kombinace. Skalice modrá neboli síran měďnatý je také známá jako modrý vitriol.

Dala jsem do 10mbazénu asi 6velkých lžic modré skalice pro potlačení řas, což mi poradila prodavačka u nás v obchodě a teď jsem se dočetla, že se už nepoužívá protože je jedovatá. Modrá skalice je účinným pomocníkem při údržbě bazénu. Ona existovala na dezinfekci vody jak modrá skalice , tak zelená skalice. Proto je dost složité, odhadnout obsah aktivní látky v bazénu.


Käsezubehör in Premium-Qualität. Konkrétně se jedná o kyselinu, tudíž je nutné ji vždy lít do vody, nikoliv obráceně. Po uplynutí jednoho dne od první aplikace překontrolujte hladinu pH a pokud bude příliš vysoké, celý proces opakujte ještě jednou.

Doporučená hodnota pH se pohybuje mezi až 2. Jeden náš známý se zmiňoval o tom, že do bazénu nedává žádnou drahou chemii, jenom jedenkrát týdně roztok modré skalice a bazén má ok. Je třeba pamatovat i na pravidelnost aplikace. Modrou skalici lze použít jako prevenci proti vzniku řas jednou za až týdny.


Půlkilové balení stojí asi korun. Vodní řasy na začátku sezony jednorázově odstraníte. Podíváme se na to, jak tedy bazén vyčistit levně a neméně účinně. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vypustit a znovu napustit.


On je dnes kdekdo chytý až do nebe. Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada. Jak efektivně vyčistit bazén ? Jak nabrousit manikúrové nůžky?


Z těchto přírodních síranových rud můžeme modrou skalici získat rozpouštěním ve zředěné kyselině sírové. Prakticky v každé domácnosti najde modrá skalice využití.

Pokud stojíte před otázkou, zda vymalovat zašpiněnou, či zaprášenou část stěny, nebo za pomoci „nějakého“ účinného řešení oddálit výmalbu, pak můžete sáhnout po modré skalici. Protože je už od začátku řeč hlavně o čištění bazénů, podíváme se společně na to, jak v tomto případě modrou skalici správně použít. Důvo proč se modrá skalice do bazénu dává je ten, že zabraňuje růstu nežádoucích řas.


Ty jsou nejen-že esteticky nevzhledné, ale mohou být dokonce zdraví nebezpečné. Toxicita a bezpečná koncentrace. Při požití se brzy dostaví prudké zvracení provázené i silným průjmem. Máte-li například bazén , pak se pravděpodobně potýkáte s menším, či větším výskytem řas v bazénu.


Pokud tomu tak je, pak můžete vyzkoušet účinky modré skalice. Desinfekce chlornanovými solemi sice vytváří zbytkové soli,ale ty tvoří NaCl. Síran měďnatý, je jakožto pentahydrát znám také pod triviálním názvem modrá skalice.


MODRÁ SKALICA BEZPEČNOSŤ PRE VAŠE ZDRAVIE. Dávkování modré skalice neboli síranu měďnatého, CuSO4. Stačí jen rozpustit pár gramů skalice ve vodě. Možná Vás překvapí informace, ale modrá skalice se také používá při výrobě umělého hedvábí.


V neposlední řadě nachází modrá skalice uplatnění v podobě průmyslových chemikálií. Jedná se o modrou skalici, která svým vzhledem připomíná nebesky modrou oblohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky