čtvrtek 11. června 2015

Královská lilie

Großes, schönes Sortiment online. Schöne Pflanzen von Ihrem Pflanzenversteher! Lilie v zahradnictví Lilie se dělí na: asijské, americké, trubkovité hybridy, orientální, martagon, candidum, longiflorum, aurelianum a rozličné hybridy kam patří zbytek dále nezařaditelných lilií.


Lilie královská Regala je okrasná cibulovina vhodná na okrasné záhony i balkóny. Královská lilie se vyznačuje bílými květy se žlutým středem, které mají intenzivní vůni.

Rostlina dorůstá do výšky - 1cm. Kvete od června do srpna. Vysazování lilií Lilie patří mezi jedny z nejkrásnějších letních květin. Bylo vyšlechtěno mnoho různých odrůd v barvách bílé, žluté, růžové.


Dorůstá do výšky - 1cm. Nádherné bílé květy se žlutým středem. Až voňavých květů na jednom stonku.

Je oblíbená nejenom pro svoje nádherné zbarvení květů a opojnou vůni. Pěstovat můžete pochopitelně i vyšší odrůdy, musíte jim však dopřát víc místa. Na balkoně potřebuje lilie královská nejméně pětilitrovou nádobu. Lilie jsou symbolem čistoty a nevinnosti, a proto jsou vyhledávané jako svatební kytice.


Pro pěstování lilií si můžeme vybrat ze 1až 1druhů. Lilie bělostná, lilie cibulkonosá, lilie královská - vybírat je opravdu z čeho. Lilie okoličnatá – Lilium umbelatum – ohnivě červené květy. Lilie cibulkonosná – Lilium bulbiferum – oranžověčervená lilie s hnědými skvrnami.


Spíše mimo les od pahorkatin po hory roste lilie cibulkonosná (Lilium bulbiferum), která patří mezi silně ohrožené druhy C2. Tyto dva druhy se někdy pěstují i jako okrasné na zahrádkách, kromě toho jsou pěstovány i některé cizí druhy, jako lilie tygrovaná ( Lilium tigrinum ), lilie bělostná ( Lilium candidum ) nebo lilie královská ( Lilium regale ) a další. Knihy Z jedné cibulky jediná lodyha nese bělostnou vonnou korunu jako vzácná královna. Mnohé asijské odrůdy či botanické druhy jako například lilie Hansonova (Lilium hansonii), lilie královská (Lilium regale) a lilie bělostná (Lilium candidum), nejsou na péči o nic náročnější než víceleté trvalky. Jedná se o vytrvalé pozemní byliny, s cibulemi, které jsou často složeny z jednotlivých zdužnatělých šupin.


Lilie mají domov v Kanadě, Číně, Japonsku, na Sibiři i na Floridě. Jsou to rostliny jednodomé s oboupohlavnými květy. Lilie jsou noblesní květiny, které upoutají Vaší pozornost jak v květinové vazbě, tak v květináči.

Květina je velice dekorativní a její krásu. Pánská košile Rebel Spirit královská lilie s křídly (bílá). Rebelský styl, výrazné detaily, královské symboly americké značky Rebel Spirit. Dodáváme silné cibule, obvod - cm.


Krásná kombinace Královských Lilií s jemnými trsovými růžemi, která upoutá každou ženu, nejen svým něžným a křehkým vzhledem. Vděčný a nenáročný druh, pocházející z. Nejkrásněji vypadá několik rostlin sesazených do malé skupinky obklopené nízkými trvalkami. Lilie je právem spolu s růží označována za královnu květin. Kompletní sypká směs na ztužení šlehačkových a máslových krémů s příchutí zralé hrušky Používáme nejčastěji spolu. Lilie doporučuji vysazovat po třech až čtyřech cibulích, aby rostliny nepůsobily v nádobě příliš chudě.


Zasypte je jednou takovou výškou substrátu, jakou mají cibule a zalijte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky