čtvrtek 11. června 2015

Nízké keře

Nízké okrasné keře mohou zdobit cestičky nebo ohraničit zeleninové záhony. Díky nim můžeme vytvořit výrazný a přitažlivý prvek. V anglických zahradách obdivuji umění zahradních architektů, kde pečlivě stříhané keře využívají k tvorbě uměleckého díla. Okrasné keře patří mezi nejdůležitější púrvky zahradní a parkové architektury. Využívají se jak pro soliterní výsadbu, tak pro výsadby do skupin či do živých plotů.


S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies.

Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na. Někde jsou zkrátka potřeba malé keře. Spíš takové menší nenápadné bobíky. Níže najdete rostliny, které se nikam vysoko nešplhají a nebo je střihem snadno udržíte při zemi.


Mochny tvoří nízké trnité keře , které kvetou výrazně zbarvenými květy. Lístky jsou drobné, působí roztomilým dojmem. Jsou velmi oblíbené pro.


Keře jsou podstatným prvkem okrasných zahra ať už jde o druhy nízké pokryvné, nebo vysoké, či dokonce stromovité.

Keře lze dále dělit na listnaté a jehličnaté, kvetoucí a nekvetoucí, opadavé a neopadavé. Můžete vybírat z opravdu široké nabídky a určitě najdete takové, které se hodí právě pro tu vaši zahradu. Keře jsou na zahradě ideální kulisou, která vytváří pocit stálosti.


Nejlépe uděláme, když vybereme rostliny různé výšky a tvaru a strategicky je rozmístíme. Velké tmavé exempláře sázíme za keře světlých barev, nízké keře do popředí a keře kvetoucí výraznými barvami kombinujeme s těmi, jejichž květy jsou poněkud mdlé. Malé, velké, vysoké, nízké , originální i úplně obyčejné. Betonové květináče zkrátka využijete všude.


A co je nejdůležitější, vyrobit je zvládne každý a hlavně levně. Ausgeflippte skandinavischen Snacks und täglich eine Auswahl an Wøk, Påstå, Cörry und Sůp. Die gibt´s natürlich auch zum mitnehmen! Enkianthus campanulatus Red Bells (Zvonkonec) Euonymus alatus Compactus (Brslen křídlatý) H. Hydrangea marcrophylla Bouquet Rose (Hortenzie velkolistá) - květ.


Velké uplatnění nachází také při tvorbě volně rostoucích živých plotů. Naše zahradnictví nabízí široký sortiment těchto dřevin, a to odrůdy vyšších tavolníků, svídy, dřišťály, tavoly, zlatice, vajgélie, hlohyně, bobkovišně, aj. Balení obsahuje 14ks keřů výšky cca - 2cm.


Listy velikosti - 4mm. Keře je vhodné řezat brzy na jaře, dříve, než se objeví první nové výhony. V této době se keř ještě nachází ve stádiu zimního spánku.

V kategorii keře nízké jsme našli 2rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích. Méně vhodné jsou nízké floxy (Phlox subulata), mateřídoušky, plazivé rozchodníky nebo vrbina penízkovitá, mezi kterými se snadno uchytí plevel. Proč používat pokryvné druhy trvalek? Tyto rostliny zakrývají půdu natolik, že zabraňují či potlačují růst plevelů.


Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce dubna až do konce května. Listnaté keře I když jsou většinou opadavé, působí svou proměnou během sezóny velmi živě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky