čtvrtek 11. června 2015

Snizeni ph

Kamarád mi poradil, že mám pro snížení ph v akváriu použít kuchyňský ocet nebo kys. Optimální ph vody v bazénu je – 2. Ke změření ph vody v bazénu můžete použít digitální měřič pH nebo bazénovou sadu v podobě tablet či chemického roztoku. Digitální měřič ph koupíte na Aliexpressu již za dolary, v českých obchodech jeho cena začíná přibližně na 4Kč.


Měřič lze používat opakovaně bez nutnosti dokupovat příslušenství.

Mám problém se snížením pH. Vůbec ne tak jak je psáno na návodu. Ke snížení pH vody z alkalického na kyselé lze použít obyčejnou kyselinu chlorovodíkovou neboli kyselinu solnou (HCl). Za jeden litr v obchodech zaplatíte kolem Kč.


Ahoj, dlhšiu dobu (mesiace) som nemeral pH , dnes ma prekvapila mierne zvýšená hodnota, cca 7. Doteraz vždy pri posledných meraniach bola okolo pH. Testery pro měření hodnot pH a obsahu chloru v bazénové vodě jsou nezbytnými pomocníky v boji proti nekvalitní vodě ke koupání. Doporučuje se pravidelná.

Dobrý den, pro měření pH jak se psalo výše je důležité uvést čím se měřilo. Lakmusové papírku jsou velmi nepřesné, rovněž ráno a večer se pH. Já to na doporučení chemika (dobrého chemika) takto praktikuji již cca let. Orientační dávkování při mvody je takové, že tři litry HCL. Pro kvalitní fungování bazénu je důležité udržovat správnou hodnotu pH.


Ta určuje, zda vodný roztok reaguje zásaditě (alkalicky), neutrálně nebo kysele. Sera pH -minus bezpečně sníží hodnotu pH ve sladkovodních akváriích. Ph je jednou ze dvou základních veličin, které je třeba v bazénové vodě měřit a regulovat. PH mínus snižuje hodnotu pH v bazénové vodě ze zásadité na ideální hodnotu - 4. Díky pevnému složení má dlouhodobou účinnost, neobsahuje chloridy a je rychlorozpustný.


Přípravek pro snížení hodnoty pH ve Vašem akváriu. PH Acid je vhodný k okyselení běžných vodovodních vo akvarijních vod velmi měkkých i vod. Trochu jsme náš bazén předávkovali modrou skalicí, tudíš máme pH zásadité (cca 7).


Do bazénu jsme dali ocet aby se pH srazilo, ale moc to nepohlo. Proti snížení pH pracuje pufrační schopnost vody neboli alkalita. H zvyšuje onen přípravek jak je psáno výše a ale i kameny v jezírku do určité ustalené chemické rovnováhy disociovaných solí.

Momentálne nedostupné Dostupnosť nie je známa. Pri tomto tovare momentálne nemôžeme garantovať jeho dostupnosť. Ak si prajete byť informovaný o zmene. Kvalitní přípravky bazénové chemie na úpravu pH bazénové vody v kapalné a granulované podobě.


Přípravky pH plus a pH mínus pro úpravu pH bazénové vody. Savo Ph - snížení hodnoty ph kg. Bazénová chemie granulátový přípravek pH - plus pomáhá k dosažení optimální hodnoty pH bazénové vody. Ideální hodnota pH - je nutná pro. Dávkování je závislé na výchozím pH a celkovém chemickém složení vody.


Způsob dávkování g přípravku pH minus na m³ vody zvýší hodnotu pH bazénové vody a vody ve vířivce o 1. SAVO pH- je profesionálním řešením, které snižuje hodnotu pH vody v bazénu. Díky tomu rovněž účinně zlepšuje fungování ostatní bazénové chemie. Vás, potřebuji snížit v bazénu pH a už mě přípravek od Marimexu pH mínus omrzel. POZOR: aplikujte nejlépe večer po koupání a nechte běžet filtraci, aby se voda promíchala.


Roztok může být buď kyselý ( pH nižší než 7), zásaditý ( pH vyšší než 7) nebo neutrální ( pH 7). Zjistit stav překyselení organismu můžete dvěma způsoby. Prvním je cílené monitorování pH moči nebo krve laboratorním vyšetřením.


Zjistil jsem pouze vyšší Ph (cca 8) a proto jsem použil chemii ( Ph minus). Děkuji za radu, jak “mastnotu” odstranit. Tak, jak to popisujete, se zdá, že vám začínají v bazénu řasy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky